Lifestyle

De 8 ergste studenten ontgroeningen die je nóóit wil meemaken

18

Als je gaat studeren dan heb je de keus om ook bij een studentenvereniging te gaan. De één vindt een dispuut fantastisch (want: leuke uitjes en een heleboel vrienden voor het leven), maar er zijn ook meiden die een vereniging verschrikkelijk vinden. Er gaan namelijk veel horrorverhalen rond, vooral over de beruchte ontgroeningen. Nu is het bij vrij weinig verenigingen heel erg, maar er zijn een paar ontgroeningen die je nóóit wil meemaken... Girlscene zet ze op een rijtje.

Vooropgesteld: niet iedere studentenvereniging doet aan ontgroeningen en de ontgroeningen zijn al helemaal niet zo erg. Laat je dus niet niet tegenhouden door deze heftige verhalen, maar het is wel een goed idee om uit te zoeken wat voor een vereniging het is voordat je je erbij aansluit. Maar gelukkig gebeuren zulke extreme ontgroeningen bijna nooit :-). 

Brand
2010 is het jaar dat een Groningse student nooit zal vergeten. Een 21-jarige jongen dacht op een leuk ontgroeningsuitje te gaan, maar het eindigde in een horrorverhaal. De jongen werd op een eilandje bij Giethoorn in brand gestoken. Hij raakte zwaargewond, maar de ontgroening ging gewoon door. Hij ging pas veertig uur later naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De student moest volgens de politie samen met drie medestudenten een ontgroening ondergaan. Daarvoor mochten ze niet meer dan vier uur achtereen slapen. Op een gegeven moment trok het slachtoffer een Sinterklaaspak aan en vroeg zelf aan één van de drie andere kandidaten om hem in brand te steken. Eén van de andere drie goot vervolgens een brandbare vloeistof over de mantel van het pak en stak die in brand. Daarop ontstond volgens de politie vrijwel direct een vuurbol, waarna de student brandend het water in rende. Het ergste van alles is misschien wel dat de jongen geen aangifte tegen de studenten wilde doen...

Goudvis
In 2007 moesten leden van de Groninger studentenvereniging Albertus Magnus glazen water met een goudvis achterover slaan. Dit hebben vier leden bevestigd, maar de woordvoerder van de vereniging ontkent dit.

Watervergiftiging
Water moet je elke dag drinken, maar teveel water kan levensgevaarlijk zijn. In 2005 overlijdt een 21-jarige student uit Groningen bijna aan een watervergiftiging. Hij moest een spelletje doen tijdens de inwerkperiode bij de kroegcommissie van Albertus Magnus. Na elke verloren ronde moest hij een glas water achteroverslaan. Uiteindelijk heeft hij zes liter water gedronken, waarna hij een epileptische aanval kreeg. De student was vervolgens anderhalve dag buiten bewustzijn.

Poep
Je moet wat over hebben om bij studentenvereniging Veritas te gaan. In 2002 verklaarden eerstejaarsstudenten dat ze poep in hun haren gesmeerd kregen en gedwongen werden om bruistabletten op te eten, waardoor ze gingen schuimbekken. Na deze klachten verbrak de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht de band met Veritas.

Slachtafval
In 1998 moesten tientallen studenten van de Rotterdamse vereniging Sanctus Laurentius door gangen vol slachtafval kruipen. Het verrotte slachtafval bevatte een bacterie waardoor de studenten met wondjes een huidziekte opliepen. Het bestuur moest verantwoording afleggen en hierna werd het slachtafval vervangen door groenteafval.

Seks met kippen
In 2007 werden studenten in Utrecht gedwongen om seks met kippen te hebben, dierenbloed te drinken en met een geamputeerde stierenpenis op zak te lopen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming stelde een onderzoek in, maar de aantijgingen zijn nooit bewezen. Uiteraard ontkent de vereniging deze heftige ontgroening.

Jenever
Eén van de ergste ontgroeningen ooit is die van Reinout Pfeiffer. Hij overleed nadat hij een liter jenever moest drinken. De Rotterdammer moest bewijzen dat hij geschikt was om in een studentenhuis van de vereniging Vindicat Atque Polit te wonen. Hij moest de jenever uitkotsen, maar dat lukte niet. Tijdens zijn slaap keek Reinout een epileptische aanval en overleed hij in zijn bed.

Dood
Een Groningse student kan zijn ontgroening helaas niet meer navertellen. Hij overleed in 1997 tijdens een ontgroening bij de vereniging Vindicat Atque Polit. Na veel drank en weinig slaap, valt de student in slaap in het gras. Een kampleider merkt hem niet op en overrijdt hem met een bestelbusje in het donker.

Beeld bron: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 3 jaar geleden Moon

  Ik heb gelexen dat als ze weigerden seks met kippen te hebben, bloed te drinken en rond te lopen met een geamuteerde stierenpenis dat de geslachtsdelen dan werden gepikt door kippen...

 • 3 jaar geleden Demi

  Werkelijk waar belachelijk.

 • 3 jaar geleden Soothsayer

  @Victoria de regels zijn idd tegenwoordig veel strenger waardoor dit soort heftige ontgroeningen volgens mij niet meer veel voorkomen + iedere studentenvereniging is weer anders er zijn ook heel veel minder corporale verenigingen waarbij de ontgroening een stuk minder extreem is.

 • 3 jaar geleden Demi

  ughhh, heel erg veel in groningen....

 • 3 jaar geleden Claudia

  @victoria zo'n vereniging heb je alleen bij de uni. En je kunt er zelf voor kiezen om je bij een vereniging aan te sluiten. De dingen die je moet doen om toe te worden gelaten zijn soms belachelijk en je bent nooit verplicht om het te doen. Ga nooit over je grenzen heen en nee is nee! Ps sommige hbo's hebben ook verenigingen

 • 3 jaar geleden Victoria

  okeh dit is de eerste keeer dat ik over een studenten ontgroening heb geehoord en ik snap het even niet gaat dit ook gebeureen als ik ga studeren :OOOOOOOOO

  en srry ik weet het ik heb typaids

 • 3 jaar geleden Distel

  Wat ik vooral apart vind, is dat er ook serieus nog mensen zijn die zo graag bij een vereniging willen zitten dat ze die ranzige dingen ook doen! Snap daar echt niks van... Een ontgroening mag in mijn ogen best een beetje vies (als in modder en natmaken met water etc.) zijn, genante momenten en drank hoort er ook bij, maar wel binnen normale grenzen; een fles jenever laten opdrinken hoort daar dus niet bij!!

 • 3 jaar geleden Koalaatje

  Tegenwoordig zijn de regels voor ontgroeningen een stuk strenger waardoor ze vaak niet heel gezellig of prettig zullen zijn maar de veiligheid en gezondheid wel voorop staat.

 • 3 jaar geleden Kopjechino

  Belachelijk dat mensen dit doen. Ook idioot dat die mensen van die studentenvereniging denken dat ze dit kunnen vragen van mensen?

 • 3 jaar geleden Just

  Wat verschrikkelijk dat dit allemaal is gebeurd! Wist niet dat zulke dingen nog in Nederland voorkwamen.

 • 3 jaar geleden NachoCheese

  Walgelijke dingen als enorme hoeveelheden water of drank moeten drinken gebeuren nog steeds. Of alleen maar ranzig bijna oneetbaar voedsel 2 weken lang. rauwe vis eten. Maar 1x per dag mogen plassen. Met elkaar moeten vechten, Enzovoort. Dit is wel bij de wat heftigere verenigingen, wat kleiner en minder corporaal zijn gewoon leuke verenigingen met normale ontgroeningen.

 • 3 jaar geleden ~Lisa♥

  Wow, best veel Groningen.

  Die van te veel water kan ik bevestigen overigens, mn leraar kende die persoon..

 • 3 jaar geleden IHeartVS

  Verschrikkelijke dingen gebeurd...

 • 3 jaar geleden 0hboy

  Volgensmij heb ik dit op facebook zien staan..

 • 3 jaar geleden lol

  BEst wel veel uit Groningen..............

 • 3 jaar geleden Liah

  "Het ergste van alles is misschien wel dat de jongen geen aangifte tegen de studenten wilde doen..." Hij vroeg het zelf? Oke, als ze slim waren geweest hadden ze geweigerd maar hij vroeg er letterlijk om.... En mijn hemel het seks met kippen stukje. Ik mag hopen dat het inderdaad niet waar is haha. Ik kan me niet voorstellen dat mensen daar serieus aan mee hebben gedaan. Dat is gewoon ronduit sadistisch/satanisch. Nou nee bedankt, ook al zijn ontgroeningen tegenwoordig niet meer zo heftig of er zelfs helemaal niet, ik pas. Een studentenvereniging is sowieso niks voor mij

 • 3 jaar geleden PrettyPrincess

  Echt walgelijk dat iemand je zoiets aan kan doen. Maar die studenten kunnen zelf toch ook wel een beetje nadenken?

 • 3 jaar geleden LovaticForever15

  Gatverdamme! Smerige verhalen dit...

 1. 1