Beauty

10 beautyproducten met SPF die perfect voor de zomer zijn

Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, zijn we in Nederland massaal bezig met SPF. We willen onze huid graag beschermen tegen de zon. Maar wist je dat je tegenwoordig ook in beautyproducten SPF vindt? Dit is echt ideaal voor de zomer, want als je deze producten naast je gewone zonnebrandcrème gebruikt weet je zeker dat je goed beschermd bent. We zetten er 10 op een rij.


1. L’Occitane Amande Youthful Hand Cream 
SPF: 15
Prijs: €19

Laat het woord youthful je niet afschrikken, want deze L’Occitane crème is heus niet alleen voor de rijpere huid. Het is heel makkelijk om te vergeten dat je handen eigenlijk ook ingesmeerd moeten worden. Sterker nog, de kans is groot dat je je handen wast na het aanbrengen van zonnebrandcrème, waardoor je het er (deels) afwast. Deze handcrème is daarom ideaal, omdat het verbranding door de zon voorkomt en op termijn de kans op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering tegengaat.  Bovendien hoef je na het aanbrengen niet je handen te wassen, omdat het geen vies gevoel achterlaat. Je brengt de crème ongeveer 15 minuten voordat je de zon in gaat aan en vervolgens herhaal je dit iedere twee uur. 


2. Cien All-In-One Blemish Balm Cream
SPF: 15
Prijs: onbekend

Niet alleen is BB cream een goed alternatief voor foundation in de zomer (want: minder dekking), ook is BB cream goed omdat het altijd SPF bevat. Zo heeft de Cien All-In-One Blemish Balm Cream een SPF van 15 en vind je in de drogisterij of parfumerie zelfs BB creams met een hogere beschermingsfactor. Aanrader!


3. Yves Rocher Solaire Anti-Aging Care
SPF: 50+
Prijs: €16,70

Ben je de 20 ruim gepasseerd? Dan is de Yves Rocher Solaire Anti-Aging Care deze zomer misschien wel jouw crème. De dikke en stevige gezichtscrème bevat een beschermingsfactor van 50+ en is na een minuutje goed ingetrokken. Een aandachtspuntje is de geur. Het ruikt sterk, dus als je daarvan houdt is het perfect! Meiden met een gevoelige huid zijn er misschien minder fan van.


4. Douglas Bronzing Powder
SPF: 15
Prijs: €16,95

Hoe fijn: steeds meer make-up producten bevatten tegenwoordig SPF! Uiteraard is een bronzer niet te vervangen door een zonnebrandcrème voor je gezicht, maar het is wel fijn dat er nu rekening mee gehouden wordt.


5. HEMA CC Perfecting Foundation
SPF: 15
Prijs: €10

Een SPF in foundation is tegenwoordig een must en HEMA geeft alvast het goede voorbeeld met deze CC foundation. Met een zonnefactor van 15 is het niet genoeg om je de hele dag door te beschermen, maar in combinatie met een zonnebrandcrème moet het helemaal goedkomen.


6. Max Factor Face Finity 3-in-1 Foundation
SPF: 20
Prijs: €14,99

Deze Max Factor foundation bevat ook SPF! Bovendien is deze foundation in veel verschillende tinten verkrijgbaar, wat mooi meegenomen is. Zeker één van onze favorieten.


7. The Body Shop Vitamine E Lip Care
SPF: 15
Prijs: €7

In de zomer is het erg belangrijk om je lippen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Voor je het weet verbranden ze! Gelukkig voorkom je dat eenvoudig door een lippenbalsem met SPF te gebruiken, zoals deze van The Body Shop.


8. Laura Mercier Lip Balm
SPF: 15
Prijs: €21

Als je op zoek bent naar een lippenbalsem met SPF uit het hogere segment is deze van Laura Mercier iets voor jou. Wel zo fijn: de balsem heeft een kleurtje, waardoor het meer op een lipstick lijkt.


9. Max Factor Face Finity Primer
SPF: 20
Prijs: €11,99

Of je nu alleen primer draagt of het gebruikt als basis onder je gezichtsmake-up: het is wel zo prettig dat je er nu één kunt gebruiken die SPF bevat. Deze van Max Factor heeft een zonnefactor van 20. Wel zo ‘veilig’!


10. Revlon PhotoReady Concealer
SPF: 20
Prijs: €12,95

Tot slot kan het gemiddelde meisjes niet zonder een degelijke concealer in haar make-up tasje. Hierboven zie je een concealer van Revlon mét SPF 20, zodat je nog iets beter beschermd bent tegen de zonnestralen.

Welke beautyproducten met SPF gebruik jij?

Must reads 👀