Real life

Girls Issues: verliefd op iemand in het buitenland

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die verliefd is op iemand in het buitenland.

Hoi Girlscene,

Ik ben smoorverliefd op een jongen uit Turkije. Mijn moeder is sinds vorige week woensdag terug uit Turkije en toen ze daar nog was, zei ze op WhatsApp dat daar allemaal mensen zijn met super bijzondere kleuren ogen. Er werkte een jongen van 14 op het strand bij de bar. Hij had zulke prachtige ogen en mijn moeder had een foto gemaakt. Ik viel meteen op hem. Elke keer als ik z’n foto bekijk dan krijg ik zo’n huilgevoel alsof je heel hard moet huilen en ook krijg ik zo’n gevoel dat ik nooit meer verliefd kan worden op een ander. Dat hij de “only one” is. Ik vind dit gevoel heel vervelend en ik kan hem maar niet vergeten. Ik ben 12 en hij is 14. Hebben jullie tips om afstand te nemen, ik ben nog nooit zo verliefd geweest. Mijn moeder zei ook dat hij een lieve verlegen jongen is; precies mijn type. Is dat huilgevoel normaal en dat “only one” gevoel?! Help me please!

Groetjes

Lieve anoniem,

Wat een moeilijke situatie. Verliefd worden op iemand kan al heel lastig zijn, maar dit is natuurlijk helemaal lastig. Je moet wel goed nadenken en realistisch zijn. Je kent deze jongen niet en hij kan heel anders zijn als dat je denkt dat hij is. Je bent nog heel jong dus je hebt, waarschijnlijk, ook niet de mogelijkheid om hem op te zoeken en om hem te leren kennen. Weet je zijn naam? Dan zou je hem misschien op kunnen zoeken op Facebook, maar vergeet niet dat jullie allebei heel jong zijn en dat een ‘relatie’ er misschien nog helemaal niet in zit. Misschien weet je moeder wel de naam van iemand anders die met hem werkte of de naam van het bedrijf? Je kunt dan proberen om via via achter zijn naam te komen.

Als je van het verliefde gevoel af wilt is het belangrijk dat je afleiding gaat zoeken. Ga heel veel dingen doen die je leuk vindt en probeer niet naar de foto van de jongen te kijken. Zoals wij eerder ook al zeiden is het belangrijk dat je realistisch blijft. Praat hierover met je moeder, misschien heeft zij een idee hoe je dit het beste op kunt lossen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀