Real life

Girls Issues: verboden liefde

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt over haar relatie.

Hoi Girlscene,

Ik heb zelf, in januari dit jaar, een jongen ontmoet. We kregen leuk contact via Facebook en daarna via WhatsApp. We gingen steeds meer afspreken en vanaf 1 mei heb ik officieel een relatie. Nu zijn mijn ouders er totaal niet blij mee. Ik ben van thuis uit christelijk opgevoed. Ik heb er zelf alleen helemaal niks mee, maar ga uit respect voor mijn ouders toch elke zondag twee keer mee naar de kerk. Ik durf thuis er niet zo goed over te praten, omdat mijn ouders al boos worden bij het horen van zijn naam. Ik ben ontzettend gelukkig met hem, maar ik wil dat ik er ook gewoon over kan praten thuis en ook eens een leuke foto kan posten op Facebook. Ik heb geprobeerd uit te leggen aan mijn ouders dat ik ontzettend gelukkig ben met hem en dat ik het niet uit ga maken. Want dat willen zij wel.

Ik weet niet wat ik moet doen. Hebben jullie tips voor mij?

Groetjes

Lieve anoniem,

Wat zit jij in een lastige situatie! Het is inderdaad logisch dat jij je ouders niet teveel wil kwetsen, maar tegelijkertijd wil jij gelukkig zijn en je wil je vriendje ook niet kwetsen.

Het is belangrijk dat je goed met je ouders hierover gaat praten. Vraag aan je ouders of ze goed naar jouw verhaal willen luisteren en een serieus gesprek willen voeren. Kies hier een geschikt moment voor, want het is misschien niet heel verstandig om zomaar ineens hierover te beginnen. Bereid het gesprek goed voor zodat je precies weet wat je wil zeggen. Luisteren ze echt niet of willen ze totaal niet luisteren? Probeer er dan eens met een ander familielid over te praten, hij of zij kan dan eventueel weer met je ouders praten. Dit kan handig zijn, want dan horen zij het ook eens van iemand anders.

Praat ook samen met je vriend over je probleem. Is hij op de hoogte van dit probleem? Misschien heeft hij een goed idee om dit op te lossen. Betrek hem zoveel mogelijk in het gesprek met je ouders of met een familielid. Laat je ouders zien waarom je zo verliefd op hem bent en laat je vriend hetzelfde doen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀