Beauty

8 tips om bronzer aan te brengen als een pro

3

Yes, het is weer zover! Rond deze tijd van het jaar trekken meiden massaal weer hun (glimmende) bronzers uit de la. Dit keer niet per se om het gezicht te shapen, maar vooral om je huid een sunkissed look te geven. Maar hoe gebruik je een bronzer het beste? Girlscene legt het in dit artikel uit aan de hand van verschillende soorten bronzers die nu te koop zijn.

1. Kies de juiste bronzer
Allereerst is het belangrijk dat je de juiste bronzer kiest. Er zijn namelijk ontelbaar verschillende soorten bronzer te vinden in de winkel! Denk aan poeder, maar ook aan een vloeibare bronzer, bronzer stick of juist een mousse. Een poeder is ideaal als je wil dat bronzer lang blijft zitten en als je een normale tot vette huid hebt. Een vloeibare bronzer is fijn om te gebruiken als je huid juist wat droger is. 

2. Kies de juiste kleur
Naast het type bronzer is het natuurlijk ook aan te raden om goed naar de kleur van de bronzer te kijken. Als je een bleke huid hebt, kun je beter voor een lichtere bronzer gaan, terwijl je voor een donkere huid vanzelfsprekend een donkere bronzer kan gebruiken. Let wel op dat een te donkere bronzer eerder oranje dan natuurlijk oogt, dus test het liefst de kleur even in de winkel.

3. Kies de juiste tool om bronzer aan te brengen
Een poederbronzer breng je met een kwast aan, maar welke kwast heb je dan nodig? Er bestaan speciale bronzerkwasten, maar je kunt ook een grote poederkwast gebruiken of juist een stippling kwast. Vloeibare bronzer kun je prima met je handen aanbrengen of gebruik een vochtige spons zoals de Beautyblender om het in je huid te werken. Een bronzer in stickvorm breng je rechtstreeks aan op de huid en vervaag je met je handen, kwast of Beautyblender.


Van links naar rechts: Essence Lights Of Orient in Sunkissed Beauty (€3,39), Benefit Dew The Hoola Liquid Bronzer (€30,50), MUA Luxe Bronzed Shimmer Stick en MUA Bronze & Sculpt Contour Kit.

4. Bepaal waar je de bronzer aanbrengt
Wil je je huid een zomers tintje geven? Dan breng je bronzer aan op de plekken waar de zon je gezicht het bruinst maakt. Dat is op je voorhoofd langs de haarlijn, van de jukbeenderen over de neus en je kin. Of ga voor een 3-vorm: van je voorhoofd naar je slapen, de jukbeenderen en tot slot onder de kaaklijn. Maar je kunt de bronzer ook gebruiken om je gezicht meer warmte te geven na het shapen. Breng de bronzer dan aan over de koele contourpoeder om je gezicht warmer te maken.

5. Vergeet je nek niet
Bronzer geeft je een mooie zomerse gloed, maar als je nek niet zo bruin is zie je er al snel een beetje gek uit. Net als met foundation is het daarom een goed idee om de bronzer ook op je nek aan te brengen zodat je gezicht tenminste dezelfde kleur heeft als je nek. Zo lijkt het niet alsof er een bruin hoofd op je lichaam zweeft. ;-) Voor een subtiel kleurtje kun je het beste een poederbronzer en een kwast pakken, omdat het makkelijk en egaal aanbrengt.

6. Breng niet te veel aan
Ook voor bronzer geldt less is more, tenzij je graag een Jersey Shore kleurtje hebt. Als je te veel bronzer aanbrengt wordt het soms oranje en daarom is juist een klein beetje bronzer vaak meer dan genoeg. Als je bronzer moeilijk vindt om te 'doseren' kun je een poederbronzer gebruiken. Een poederbronzer is foolproof en als je een grote kwast gebruikt om het aan te brengen ga je niet snel de fout in.

7. Met of zonder glans?
Niet geheel onbelangrijk is de keuze of je een bronzer met of zonder glans wil. In de zomer vind je vaak bronzers met glans of zelfs glitters. Kan heel mooi zijn, maar als je het over je hele gezicht aanbrengt en vervolgens in de zon staat lijk je al snel een discobal. Deze bronzer staat heel mooi op je wangen, maar misschien niet over je hele gezicht. Houd je niet van glans? Kies dan een matte bronzer. Deze kun je ook gebruiken tijdens of na het shapen.

8. Gebruik een gezichtspoeder
Draag je verder geen gezichtsmake-up? Dan breng je de bronzer direct op je gezicht aan. Als je verder wel vloeibare make-up aanbrengt is het handig om eerst even een gezichtspoeder aan te brengen. Daarmee matteer je de huid en creëer je een mooie basis voor de bronzer. Als je bronzer direct op een foundation aanbrengt bestaat de kans dat je vlekken krijgt. Gebruik je liever geen gezichtspoeder? Laat de make-up dan eerst goed drogen voordat je met bronzer aan de slag gaat.

 
Benefit bronzer  /  Clinique bronzer

Wat zijn jouw beste bronzer tips?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden Tjaab

    Ik heb zelf ook de MUA Luxe.

  • 3 jaar geleden fleurdk

    Breng niet te veel aan - dit is de belangrijkste! en een goede primer bv. dagcreme van lefery

  • 3 jaar geleden Rashell

    Vaak als ik mijn bronzer niet mooi recht vind "bake" ik de lijn met een witte losse poeder, ik laat deze intrekken en dan blend ik het in. Eindresultaat: een mooie niet al te rechte shape.

  1. 1