Lifestyle

Dit moet je weten over de verschillende bevrijdingsfestivals 2016

Het is weer bijna tijd om onze vrijheid te vieren. Ieder jaar op 5 mei zijn er verschillende bevrijdingsfestivals door het hele land. Al deze festivals zijn gratis toegankelijk en er treden vaak heel leuke artiesten en bands op. Door heel Nederland heen zijn er 14 bevrijdingsfestivals. Wij vertellen wie waar optreedt en welk festival je dus écht niet mag missen. 

Op 5 mei is het natuurlijk heerlijk om met vriendinnen naar een festival te gaan. Het is hopen op goed en lekker weer zodat je de hele dag kan genieten in het zonnetje en je mooiste outfit aan kunt doen. Er zijn ontzettend veel festivals door het hele land heen, maar er zijn ook nog meer leuke dingen te doen. Het thema van de bevrijdingsfestival dit jaar is ‘Geef de vrijheid door’. 

De ambassadeurs van 2016 zijn Kovacs, Nielson, Sunnery James & Ryan Marciano en Def P. Deze artiesten treden op op verschillende bevrijdingsfestivals door het hele land en ze worden per helikopter van plaats naar plaats gebracht. 

Bevrijdingsfestival Roermond
In Roermond kun je terecht voor het bevrijdingsfestival van Limburg. Hier treden onder andere de volgende artiesten op: The Common Linnets, Kovacs, Diggy Dex, Kraantje Pappie en Moski. Op de Sena Talent Stage vind je veelbelovende bandjes.

Bevrijdingsfestival Wageningen
Voor iedereen in de buurt van Wageningen is dit bevrijdingsfestival zeker de moeite waard. Artiesten als VanVelzen, Sunnery James & Ryan Marciano en Gers Pardoel zullen hier optreden. Ook zal de Friese noisepop band The Homesick optreden. De rest van het programma is nog niet bekend.

Bevrijdingsfestival Den Haag
O’G3NE, Typhoon, Kensington, Jett Rebel en Bells of Youth, Sunnery James & Ryan Marciano, Nielson treden op. Den Haag heeft een waanzinnig line-up waar je haast wel gelukkig van moet worden. Zonnige kleding aan en gaan!

Bevrijdingsfestival Utrecht
Woon je in de buurt van Utrecht? Dan kan je onder andere genieten van Jett Rebel, John Coffey, Nielson en Dazzled Sticks. De rest van de line-up moet nog bekend gemaakt worden.

Bevrijdingsfestival Amsterdam
Op het westergasterrein in Amsterdam kan je de vrijheid vieren met onder andere Mozes and the First Born, DeWolff, The Indien, Eleonor Coco en nog veel meer. 

Bevrijdingspop Haarlem
Bevrijdingspop is met 150.000 bezoekers het grootste bevrijdingsfestival van Nederland en de line-up is ook zeker niet verkeerd. Nielson, Chef’s Special, Sue the Night, John Coffey, Ronnie Flex & Lil’ Kleine. Klinkt goed toch?

Bevrijdingsfestival Almere
Kenny B, Di-Rect, Ronnie Flex, VanVelzen en Nielson, slechts een kleine greep uit de line-up van het festival in Flevoland. Het bevrijdingsfestival in Flevoland is in Almere.

Bevrijdingsfestival Zwolle
In Zwolle vind je ieder jaar het bevrijdingsfestival van Overijssel. De voorlopige line-up is als volgt; Kenny B, Nielson, VanVelzen, John Coffey, Sabrina Starke, Rondé, Dudettes en Brownie Dutch. Het bevrijdingsfestival in Zwolle is één van de grootste van Nederland.

Bevrijdingsfestival Groningen
Groningen doet qua line up zeker niet onder voor de andere bevrijdingsfestivals. Benieuwd wie je hier kunt bewonderen? Kensington, Kovacs, Typhoon, The Lumineers en Ali B. En dan is de line-up nog niet eens compleet.

Bevrijdingsfestival Vlissingen
Handsome Poets, Sunnery James & Ryan Marciano, Diggy Dex, Kenny B; slechts een greep uit de line-up van het bevrijdingsfestival in Zeeland. Als je hier graag heen wilt moet je naar Vlissingen toe.

Zoals je al kunt lezen zijn veel van de line-ups nog niet compleet. Wil je weten wie er allemaal nog meer komen? Zorg dan dat je de websites goed in de gaten houdt. Er zijn meer bevrijdingsfestivals op 5 mei.

Klik hier voor een artikel over make-up voor een festival.

Ga jij ook vaak altijd naar een bevrijdingsfestival? Welke artiest zou je dit jaar graag zien?

Bron