Lifestyle

Dit moet je weten over Internationale Vrouwendag 2016

Dit moet toch wel de mooiste dag van het jaar zijn; Internationale Vrouwendag 2016. Deze dag is voor alle vrouwen over de hele wereld en staat voor solidariteit en strijdbaarheid. In 1912 werd deze dag voor het eerst gevierd in Nederland en tegenwoordig is het niet meer weg te denken. Er zijn allerlei activiteiten en evenementen op Internationale Vrouwendag 2016. Ben jij benieuwd? Lees snel verder. 

Alle vrouwen verzamelen! Dinsdag 8 maart is onze dag. Kom op voor de rechten van de vrouw en vier samen met alle vrouwen ter wereld Internationale Vrouwendag 2016. Elk jaar is er ook weer een thema en dit jaar is het thema Sisterhood. Er zijn heel veel activiteiten door heel Nederland. Kijk snel mee wat er bij jou in de buurt te doen is. Wil je graag het volledige overzicht? Bekijk dan de website van Internationale Vrouwendag 2016 hier.

Omgeving Amsterdam
In Amsterdam kan je terecht voor meerdere bijeenkomsten van vrouwen, maar er zijn ook activiteiten zoals een beautydag, een netwerkontmoeting en ontmoetingen met vrouwen over het algemeen. Ook worden er op veel plekken diverse workshops georganiseerd. 

Omgeving Utrecht
Ook in Utrecht zijn er diverse mogelijkheden om Internationale Vrouwendag 2016 te vieren. Zo is er onder andere een speciale voorsteling te zien in de Stadsschouwburg van Utrecht en zijn er verschillende workshops en lezingen te bezoeken. 

Omgeving Heerlen
In Heerlen is er de mogelijkheid om te schilderen, maar er is ook een echte vrouwenmarkt! Hier kan je onder andere terecht voor workshops, lezingen, creatieve zaken, spirituele zaken, proeverijen, coaching, hobby’s, groei en ontwikkeling en film maken. Kortom, genoeg te doen.

Omgeving Eindhoven
In Eindhoven zijn verschillende optredens, workshops en lezingen. Vrouwen van allerlei nationaliteiten zullen hier aanwezig zijn en hun talent tonen. Er is ook de mogelijkheid om producten tentoon te stellen of te verkopen. Kortom, genoeg te doen hier. 

Omgeving Groningen
Lezingen, workshops, diners, optredens, Groningen heeft voldoende activiteiten tijdens de Internationale Vrouwendag 2016. Verspreid door Groningen zijn dingen te doen die ook nog eens multicultureel zijn. Allerlei vrouwen van verschillende culturen en nationaliteiten bij elkaar. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten verspreid door heel Nederland heen, dus breng zeker even een bezoekje aan de website van Internationale Vrouwendag 2016 en kijk wat er allemaal te beleven valt bij jou in de buurt! 

Hieronder vind je nog wat leuke feitjes over Internationale Vrouwendag 2016:
♥ Internationale Vrouwendag wordt ieder jaar op 8 maart gevierd.
♥ De dag is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten.
♥ De viering staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld.
♥ Internationale Vrouwendag werd in 1911 voor het eerst gevierd en in 1912 deed Nederland voor het eerst mee.
♥ Pas sinds 1922 wordt Internationale Vrouwendag ieder jaar op 8 maart gevierd. Hiervoor wisselde de datum nog wel eens.
♥ In Nederland zijn er in vrijwel alle grote steden activiteiten rondom Internationale Vrouwendag 2016.

Vier jij ook Internationale Vrouwendag? Wat vind jij van deze dag?

Bron, bron