Lifestyle

De leukste studentensteden: Leeuwarden

Een nieuwe rubriek op Girlscene! In deze rubriek gaan wij de leukste studentensteden voor jou op een rijtje zetten. Wij vertellen je de ins en outs van de stad. Waar kan je lekker eten en wat is de leukste plek om uit te gaan? Ook geven wij je de leuke hotspots om lekker te chillen met vriendinnen en de leukste plekken om te winkelen worden ook benoemd. Vandaag lees je alles over Leeuwarden!

Zoals je misschien wel hebt gelezen heeft Girlscene’s redactiestagiaire Lisa een tijdje in Leeuwarden gewoond en ze studeert hier ook nog steeds. Veel van jullie zullen misschien niet direct aan Leeuwarden denken als het om studeren gaat, maar het is absoluut een leuke stad. Leeuwarden kent verschillende HBO en MBO scholen en je kunt qua opleiding bijna alle kanten op. 

Scholen
Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland, maar toch voelt Leeuwarden niet helemaal als Friesland. De vooroordelen die bijna iedereen heeft over Friesland zijn echt niet allemaal waar. In Leeuwarden kan je gewoon Nederlands praten. 😉 Bekende hogescholen zijn Stenden en de NHL, maar er zijn natuurlijk nog veel meer scholen waar je terecht kunt zoals het Friesland College en het ROC.

Winkelen
Leeuwarden heeft een heel leuke, knusse binnenstad met veel winkels. Vanaf het centraal station ben je binnen 10 minuten in hartje centrum. Je vindt hier onder anderen H&M, Vero Moda en CoolCat maar ook leuke kleinere winkels die zeker de moeite waard zijn.

Eten en drinken
Het centrum van Leeuwarden barst van de gezellige en lekkere eettentjes. Als je vanaf het station naar het centrum loopt kom je ten eerste als langs het DE Café en ook Doppio zit in de buurt. Dit zijn niet de enige leuke koffietentjes in Leeuwarden, maar wel twee van de bekendste en populairste. Wil je even lekker een hapje eten tussen het shoppen door? Aanraders zijn De Walrus, Humphrey’s, Pizzeria Italia, De Brasserie en eetcafé ‘t Goede, maar er zijn nog zoveel meer leuke plekjes om te eten in Leeuwarden. 

Uitgaan
Uitgaan in Leeuwarden is absoluut de moeite waard. Bekende uitgaansgelegenheden zijn onder andere Club Red, Bar Bastille en de Doele Steeg. Voor ieder wat wils in Leeuwarden. Club Red is de bekendste club van Leeuwarden en hier treden ook met enige regelmaat (super bekende) artiesten op. Denk bijvoorbeeld aan Chris Brown. 😉

 

 

Handige en leuke feitjes over Leeuwarden:
– In totaal telt Leeuwarden zo’n 28.000 studenten.
– Wonen in Leeuwarden is relatief goedkoop. Voor een kamer van 12m2 betaal je rond de 250 euro per maand.
– Leeuwarden heeft een speciaal studentensportsysteem. Zo kun je al vanaf 7 euro per maand onbeperkt groepslessen volgen.
– Er zijn jaarlijks veel evenementen in Leeuwarden. Zo zijn meerdere keren per jaar festivals en in september kun je terecht bij de LEIP!-introweek.
– Leeuwarden is sinds vorig jaar in het trotse bezit van poppodium ‘Neushoorn’. Hier treden regelmatig bekende artiesten op.
– Er zijn meerdere parkjes in Leeuwarden waar je heerlijk kunt wandelen of hardlopen.
– Leeuwarden heeft vijf grotere studentenverenigingen en ook nog een aantal kleinere.

Zou jij wel in Leeuwarden willen wonen/studeren? Waar studeer jij?

Bron, bron