Streetstyle sites

Fashion door Redactie

Streetstyle sites als The Sartorialist en Copenhagen Streetstyle ken je vast al. Maar naast deze twee grote sites zijn er nog veel meer sites vol met streetstyle foto’s om inspiratie vandaan te halen. Girlscene zet er tien voor je op een rijtje!

Europa
Dam Style
Dam Style (Felicia Nitzsche, Lange Gry Kristensen en Elina Tozzi) fotografeert stylish verantwoorde Amsterdammers sinds mei 2007.

Glam Canyon
Dat onze oosterburen ook over een portie stijl beschikken bewijst Glam Canyon. Katja Hentschel maakt foto’s in Berlijn, op feestjes en op straat.

streetstyle sites

Foto van Glam Canyon

Hel Looks
Fashionable Finnen worden door Liisa Jokinen en Sampo Karjalainen sinds 2005 op de foto gezet.

streetstyle sites

streetstyle sites

streetstyle sites

Foto's van Hell Looks

Pim Pum Pam
Pim Pum Pam fotografeert en interviewt sinds 2007 fashionable Italianen (en sinds kort ook Oostenrijkers met stijl).

Wereldwijd
NAST
NAST is in 2009 opgericht door Sophie Arancio. Sophie maakte eerst alleen foto’s in Parijs, maar nu ook wereldwijd, bijvoorbeeld in Londen, New York en Tokyo. Ze wisselt zwart-wit af met kleur en fotografeert bijna alleen maar vrouwen.

streetstyle sites

streetstyle sites

streetstyle sites

Foto's van NAST

Face Hunter
Facehunter komt uit Londen en maakt foto’s in New York, Los Angeles en San Francisco.

streetstyle sites

streetstyle sites

Foto's van Face Hunter

Street Peeper
New York, Copenhagen, Sydney, Londen, Tokyo, Amsterdam, Parijs… Mr. Street Peeper (ook wel bekend als Phil) komt overal!

Jak and Jil
Eén van de grootste streetstyle sites van dit moment in Jak and Jil. Tommy Ton, de man achter Jak and Jil, focust vooral op details en is altijd bij fashionweeks aanwezig.

streetstyle sites

Foto van Jak and Jil

Style Arena
Benieuwd hoe inwoners van Tokyo er uit zien? Dan moet je naar Style Arena. Style Arena zet namelijk al sinds 2002 Japanners met stijl op de foto.

Garance Doré
Garance Doré is begon met bloggen in 2006. In het begin draaide haar site om de tekeningen die ze maakte, maar na een tijdje begon ze ook streetstyle foto’s te maken. Nu is haar site een fijne mix van streetstyle foto’s en mooie tekeningen. Leuk feit: Garance heeft een relatie met Scott Schuman, de man achter streetstyle blog The Sartorialist.

Door Melissa Sluyter