DIY: bedelarmband

Fashion door Redactie

Bedelarmbanden zijn superhip. Vooral met van die grote kralen, en trosjes 'bedels' ertussen. Nu zal je wel bij jezelf denken: dat kan ik toch never nooit? Fout! Het is heel erg eenvoudig, en door deze DIY zal je er zeker zelf ook een gaan maken.
 
 Wat heb je nodig?
 - Elastiek
 - Grote kralen (verschillende kleuren)
 - IJzeren tussenstukjes
 - Ringetjes
 - Bedels & frutsels
 - Platbektangetje
 - Schaar
 
 Uitleg
 1. Leg eerst een patroon hoe je je bedelarmband wilt hebben (zie foto 1). Let op: het hoeft niet een precies patroon te zijn, alles door elkaar is juist leuk! Maar natuurlijk niet als er drie dezelfde kralen o.i.d. naast elkaar zitten. Leg dan ook een paar kralen en bedels bij elkaar die je voor de 'trosjes' wilt gaan gebruiken.

 2. Maak nu met de platbektang één ringetje open, rijg daar dan een heleboel dingetjes aan. Ikzelf heb een belletje, muntje en een blauw bloemetje. Maak vervolgens het ringetje weer dicht. Herhaal dit nog een keer, maar je kan voor het andere trosje ook andere bedels enzovoorts gebruiken.
 3. Rijg nu alle kralen aan het elastiekdraad, let wel op dat je de 'trosjes' er niet vergeet tussen te rijgen (gewoon door het ringetje)!
 4. Knoop vervolgens de armband vast (een paar knopen) en knip het overige draad af.
 
 Resultaat

 Tips
 - In mijn armband heb ik vooral de kleuren wit en blauw, natuurlijk kan jij zelf ook andere kleuren gebruiken! Bijvoorbeeld die je goed kan combineren bij je kleding.
 - Om het nog wat anders te maken kan je ook een grote opvallende bedel gebruiken, ik heb een olifant gebruikt.
 - Om het af te maken, kan je ook wat stukjes 'touw' afknippen (ongeveer 10 cm) en die knoop je dan aan de ringetjes, varieer ook van kleur voor een grappig effect!

Door Lonneke