Lifestyle

7 awkward momenten die alle niet-krantlezers ervaren

Aanvallen op IS, vluchtelingen crisis, de verkiezingen in de Verenigde Staten of cycloon Winston. Volg je af en toe het nieuws dan weet je een beetje waar het over gaat, maar sla je daadwerkelijk zo nu en dan een krant open dan kan je over deze onderwerpen een zinnig gesprek voeren zonder met je mond vol tanden te staan. Veel van ons lezen nieuwsberichten die ons tegemoet komen via de Facebookfeed of Instagram timeline, elke ochtend bij het ontbijt de krant lezen lijkt een gedateerd concept.

Toch kun je heel veel awkward moments voorkomen als je dagelijks een krant open slaat. Ben jij niet zo’n krantlezer? Dan kun jij je sowieso herkennen in de onderstaande punten.

1. Er ontstaat regelmatig miscommunicatie

Sure, we snappen de verwarring. Cycloon of cycloop, het scheelt maar een paar letters. Toch is de verwoestende cycloon Winston een stuk realistischer dan de fictieve superheld uit X-Men. Alhoewel, als Cyclops zijn zonnebril afdoet zijn de energiestralen die uit zijn ogen komen ook behoorlijk killing. 

2. Je herhaalt anderen

“Ja, echt vreselijk die situatie met die vluchtelingen. Het zou je maar gebeuren dat je huis en haard moet verlaten. Echt errug hoor” is standaard jouw antwoord wanneer je de woorden crisis, Syrië of IS hoort.

3. ‘Ik ben het er niet mee eens’ is jouw sterkste comeback

Je wilt het niet met iedereen klakkeloos eens zijn en dus ook niet met je bijdehante klasgenoot. Helaas ben jij niet bepaald op de hoogte (lees: totaal niet) van de actualiteit en eindigt een discussie voor jouw altijd met de zin “Ik ben het er niet mee eens” waarna je jouw punt extra kracht bij probeert te zetten door je armen over elkaar te slaan.

via GIPHY

4. Je doet alsof je de woorden kwijt bent

“Ja, dat is precies hetzelfde als toen met dat ene, weet je wel…” Waarna je gewoon rustig afwacht tot je gesprekspartner jouw zin afmaakt.

5. Je wordt heel goed in acteren

Doordat je regelmatig geen enkel idee hebt waar mensen het over hebben acteer je je een ongeluk. Instemmend knikken, over je kin strijken en diep nadenkend kijken, met bijbehorend gefronste wenkbrauwen, horen inmiddels tot je beste repertoire.

via GIPHY

6. Je verwart de realiteit met Netflix

Na een potje fanatiek bingewatchen is het soms lastig om de echte nieuwsfeiten te onderscheiden van het wel en wee van je favoriete show van dat moment. “Ze hebben eindelijk die persoon gepakt die in een zwarte hoodie een paar meiden stalkt met enge berichtjes en…” Oeps, misschien heb je je lichtelijk mee laten sleuren in dit “nieuws” over Pretty Little Liars.

7. “Saved by the bell”

Als iemand je vraagt wat nu jouw visie op de Amerikaanse verkiezingen is, dan stamel je dat het wel eens tijd wordt voor een vrouwelijke president *trrrrrring* *tring* – “Verdorie, ik kan hier nog uren over praten, maar ik moet dit telefoontje echt even nemen. Excuus!”

Goed nieuws! Omdat we dit jaar weer mogen genieten van een extra dagje in de maand februari is er nu een speciale schrikkeldag actie op diverse kranten! Voorkom de bovenstaande awkward situaties en kies GRATIS een krant voor vier weken (voor jezelf of een andere kranten nitwit). Dat is nog niet alles, want om het nog leuker te maken maak je dan ook nog kans miljoenen.

Must reads 👀