Real life

Girls Issues: slecht in rekenen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die tips wilt om beter te kunnen rekenen.

Lieve meiden van Girlscene,

Vanaf de basisschool heb ik al onwijs veel moeite met rekenen. Ik heb vaak extra begeleiding gehad en extra werk gekregen voor thuis. Ook op de middelbare school ging het niet goed en op het MBO bakte ik er niks van. Ik schaamde mij hier best wel voor, aangezien ik de opleiding onderwijsassistent volgde, en ik bang was voor mijn stage in groep 8. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen, behalve dat ik een 4 op mijn diploma heb staan voor rekenen.

Ik ben nu een jaar niet naar school geweest en ik wil dit jaar eigenlijk weer naar school toe. Ik ben alleen ontzettend bang dat ik niet word aangenomen op het HBO, omdat ik zo’n laag cijfer heb en nog steeds slecht kan rekenen. Ik wil er graag beter in worden, alleen heb ik geen flauw idee wat ik moet doen. Ik wil heel graag naar het HBO, maar ik ben zo bang dat ik word afgewezen vanwege mijn zwakte.

Kunnen jullie mij helpen/tips geven?

Liefs, Nathalie

Lieve Nathalie,

Wat vervelend om te lezen dat je zo onzeker bent over dit probleem. Er zijn in Nederland heel veel (jonge) meiden die slecht zijn in rekenen of wiskunde. Je hoeft je hier dus zeker niet voor te schamen, maar wij snappen ook heel goed dat je er graag een oplossing voor zou willen. Het is vooral belangrijk om na te gaan of je rekenen of wiskunde nodig hebt voor je opleiding. Op veel HBO-opleidingen is rekenen of wiskunde namelijk niet verplicht. Je kunt dit informeren bij de school waar je naartoe wilt gaan.

Mocht rekenen wel belangrijk zijn voor je nieuwe opeiding probeer dan bijlessen te nemen. Er zijn ook verschillende organisaties die cursussen aanbieden. Je bent nu weer een stukje ouder en het kan zijn dat je rekenen nu sneller of makkelijker oppakt. Online zijn ook veel sites waar je kan oefenen met rekenen. Misschien heb je een vriend, vriendin, familielid of kennis van wie je weet dat diegene goed is in rekenen. Misschien kan hij/zij je wel handige tips geven en jou helpen.

Probeer er dus eerst achter te komen of je bij je nieuwe opleiding per se een ster in rekenen moet zijn. Is dit niet het geval dan hoef je je dus al niet meer druk te maken, maar als het wel het geval is, probeer dan je rekenen te verbeteren met de tips van hierboven.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl. 

Must reads 👀