News

Studente bijna dood door pikzwarte tampon

De meeste meiden gebruiken elke maand tampons. Eerlijk is eerlijk, we zijn best blij dat ze bestaan. Maar wat veel meiden niet weten is dat tampons ook behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn als je niet oppast. Het verhaal van Emily uit Engeland is hier het bewijs van. De studente schrok zich een ongeluk toen haar tampon pikzwart bleek te zijn. De zwarte tampon bleek ernstige gevolgen te hebben… Emily heeft geluk dat ze dit bizarre verhaal nog kan navertellen.

Iedereen weet dat het niet de bedoeling is dat je een tampon te lang zitten. Maar je hebt vast ook weleens meegemaakt dat je op één van je laatste menstruatiedagen zit en je compleet vergeet dat je nog een tampon in hebt. Zo kan een tampon er al gauw te lang in zitten. Dat overkwam ook Emily Pankhurst uit Maidstone. Het ging bij haar echter niet om uren, maar om negen dagen! “Toen ik mij realiseerde dat ik nog een tampon in had, trok ik hem eruit en was hij pikzwart. Hij zat duidelijk vol met bacteriën. Ik had zonder het touwtje niet eens meer geweten wat het was. Het was verschrikkelijk, ik heb het meteen door de wc gespoeld, ik voelde me misselijk.”

Vlak daarna gebeurden er nog meer gekke dingen met Emily’s lichaam. Haar huid werd gevlekt en ze begon gek te brabbelen. Ook voelde ze zich licht in haar hoofd. Emily werd naar het ziekenhuis gebracht en daar werd meteen duidelijk dat het goed mis was. De studente had alle symptomen van bloedvergiftiging. Ze werd direct naar de intensive care gebracht. Gedurende drie dagen werden er twaalf verschillende soorten antibiotica toegediend. “Ik had nog nooit zoveel pijn gehad, dus kreeg ook nog morfine,” vertelt Emily aan Metro UK. 

Emily heeft geluk dat ze nog leeft. “De dokters zeiden dat als hij er nog langer in had gezeten, ik dood was.” Als een tampon te lang in de vagina zit dan is het een uitstekende broedplaats voor bacteriën. Emily’s verhaal is een waarschuwing voor ons allemaal: verwissel je tampon om de vier tot zes uur! Als je weet dat je een tampon snel vergeet, zet dan een wekker als reminder. 

Schrik jij van het verhaal van Emily?

Bron