Lifestyle

12 geweldige en makkelijke manieren om nu gelukkig te worden

We willen het liefst allemaal gelukkig zijn, toch? Helaas zijn wij zo vaak gestrest, bezorgd en maken wij ons bijna continu druk om allerlei andere zaken. Het leven is veel te kort dus het is belangrijk om gelukkig te zijn en ook te genieten. Met deze super simpele tips word jij in één klap gelukkig. Wat wil je nog meer? Lees snel verder en begin met het ontwikkelen van je happiness.

Veel mensen zeggen dat wanneer je gelukkig wilt zijn, dat je dit alleen maar zelft hoeft te bepalen en moet doen. Is dit wel mogelijk? Hoe lastig kan het zijn om je zo maar uit het niets gelukkig te voelen? Misschien ben je wel heel erg druk bezig met school of ben je juist onwijs gestrest door je werk. Dan is het natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar probeer maar eens die instant happiness te voelen op deze momenten. Dit wordt vanaf nu makkelijker met deze makkelijke tips. 

1. Wees dankbaar
Het is voor de meesten heel makkelijk om op te noemen wat er allemaal niet goed is in ons leven. Het negatieve is vaak heel erg voor de hand liggend, maar denk nu eens aan de positieve dingen in je leven. Waar ben je ontzettend dankbaar voor? Wat zijn dingen waar je gelukkig en blij van wordt? Denk bijvoorbeeld aan je familie, je huis, je huisdieren, je vriendinnen, je werk en nog veel meer andere dingen. Sta hier eens bij stil en realiseer je deze dingen.

2. Kijk een comedy
Wat is er nog beter voor je humeur dan het kijken van een heerlijke comedy? Dit is niet alleen een tijdelijke ontsnapping aan de realiteit. Uit onderzoek is gebleken dat lachen je fysieke en psychische gezondheid kan verbeteren. Het maakt je misschien niet forever happy, maar je kunt er wel profijt van hebben op het moment zelf. En zeg nou zelf, wat is er nou nog fijner dan een avondje lachen op de bank met heerlijke, foute, comedy films?

3. Leef in het moment
En dan bedoelen we ook echt in het moment. Voel eens hoe je hart bonst en hoe het bloed door je aderen stroomt. Hoor de geluiden om je heen en realiseer eens hoeveel dingen er eigenlijk gebeuren op dit moment. Het geheim zit ‘m in het leren waarderen van deze dingen. Vaak zijn dit soort dingen al zo gewoon geworden, dat je het niet eens meer opmerkt. Kijk bijvoorbeeld als je buiten bent eens naar de vogels, zie je eigenlijk wel hoeveel het er zijn? Het kan heel rustgevend en gelukkigmakend zijn om hier mee bezig te zijn. Het proberen waard, toch?

4. Lach oprecht
Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat veranderingen in onze lichamelijke houding en uitstraling ons ook op psychologisch gebied kunnen beïnvloeden. Dingen als je houding, hoe je je hoofd houdt en je lach kunnen je of heel gelukkig laten voelen, maar ook bijna depressief. Sta dus rechtop, schouders naar achter en lach oprecht! Denk aan iets positiefs, lees even tip 1 terug en meen het!

5. Wees gul
En nee, dan hoef je natuurlijk niet meteen te denken aan het doneren van geld aan een goed doel of aan een persoon. Je kunt iets of iemand ook al heel veel helpen met je tijd. Denk er maar eens over na. Wat zou je voor iemand kunnen betekenen? Is er iemand die je hulp zou kunnen gebruiken? Vaak kun je veel voldoening en geluk halen uit het helpen van iemand anders.

6. Vergeef iemand
Ben je nog steeds boos op iemand? Heeft een goede vriend(in) iets gedaan wat je nog steeds niet los kan laten? Nu is hét moment om het los te laten. Het kan veel energie kosten om boos te zijn op iemand en het kan je humeur ontzettend negatief beïnvloeden. Dus bel diegene, schrijf een brief of ga naar diegene toe en praat het uit. Op deze manier kan je de negatieve gevoelens loslaten en omzetten naar positieve gevoelens. De kans is groot dat jij je een stuk gelukkiger en opgeluchter voelt.

7. Plan leuke, uitdagende ervaringen
Ervaringen zijn waarschijnlijk de dingen die je gaat onthouden. Dus plan een uitdagende ervaring. Misschien is het wel tijd om die droomreis nu eindelijk te boeken, maar het hoeft niet per se iets groots te zijn. Je kunt ook een uitje met vriendinnen plannen voor dit weekend. Het gaat erom dat je iets plant en dat je hier naar uit kunt kijken. Je kunt misschien wel wekenlang uitkijken naar iets waar je ontzettend veel zin in hebt. Op momenten dat je het misschien even niet meer ziet zitten kun je hier aan denken en gegarandeerd dat dit je gelukkig maakt. 😉

8. Zoek weer contact met een oude vriend(in)
Door de jaren heen komen er veel nieuwe vriendschappen bij, maar helaas gaan er vaak ook veel vriendschappen verloren. Wie weet heb je geen contact meer met je beste vriendin van de basisschool. Hoe zou het nu met haar gaan? Wat zou haar bezighouden in het leven? Je kunt hierover blijven speculeren, maar je kunt ook contact met haar zoeken. Tegenwoordig is via social media bijna iedereen te vinden. Klets gezellig bij en haal mooie herinneringen op over vroeger.

via GIPHY

9. Geniet van de kleine dingen
Bedenk eens wat dingen waar je echt reuze van kunt genieten. Het eten van chocolademuffins? Een rondje hardlopen door het park? Het lezen van een goed boek of toch een avondje relaxen op de bank met je lievelingsserie? Stop met wat je doet en doe dit! Het hoeft je weinig tot geen geld te kosten en het hoeft je ook niet super veel tijd te kosten. Het gaat erom dat je je lichaam en geest iets laat doen waar je van geniet. Gevolg? Je wordt er helemaal gelukkig van.

10. Laat je inspireren
Ga op zoek naar iets wat bij jou past en wat jou inspireert. Zoek mooie verhalen op waar jij je in kunt vinden en laat je inspireren door deze verhalen. Probeer jezelf eens te verplaatsen in deze verhalen en doe alsof het jouw verhaal is. Als anderen dit kunnen, waarom zou jij het dan niet kunnen?

11. Loop een rondje buiten
Onze levens zijn druk en we zijn bijna continu bezig met allerlei belangrijke dingen. Wie heeft, of neemt, er tegenwoordig nog de tijd om even naar buiten te gaan voor een wandeling in de zon of misschien wel in de regen? Het is niet alleen goed voor je op lichamelijk gebied. Het is ook goed voor je op psychisch gebied. Doordat je naar buiten gaat, ga je je focussen op de schoonheid van de natuur en van de wereld. Op deze manier verlaat je even je eigen wereldje en verdwijn je in de wondere wereld van de natuur. Het klinkt misschien zweverig, maar probeer dit elke dag eens een keertje te doen.

12. Fake it till you feel it
Hier is helemaal niks mis mee. Het kan zijn dat je er gewoon heel veel moeite mee hebt om gelukkig te zijn. Doe dan net alsof! Voel je je totaal niet vrolijk, doe dan alsof je je vrolijk voelt. Ben je boos op iemand? Doe dan iets aardigs naar diegene toe en je humeur zal ongetwijfeld verbeteren. 😉

In dit artikel vind je 13 kleine dingen die je een gelukkig gevoel geven!
 
The world book of Happiness  /  The Hangover Trilogy 
 

Wat doe jij om jezelf gelukkig te voelen? Heb jij nog meer tips?

Bron, bron