Beauty

Getest: contouring met plakband

4

Contouring is HOT! Het shapen van je gezicht is populairder dan ooit en ook op Instagram is het een ware trend. Bijna niemand gaat meer de deur uit zonder bronzer en highlighter. Oké, dat is misschien niet helemaal waar. Maar wist je wel dat er een makkelijkere manier is om je contour aan te brengen? Dat doe je met plakband en in dit artikel laten we zien hoe het werkt!

Op het Instagram account Huda Beauty (ken je die beauty al?) kwamen we een interessant filmpje tegen. Ze liet zien hoe je met behulp van iets heel eenvoudigs - plakband - je gezicht kunt contouren. Eenmaal nadat Huda de tape heeft verwijderd heeft ze een paar prachtige jukbeenderen waar je U tegen zegt. Kom je zo aan die Kim Kardashian cheekbones? Wij willen wel even uittesten of het echt zo simpel is!

De video waar we het over hebben:


Laten we het testen. Is je gezicht vormgeven met plakband en donkere kleuren dé manier?! Ik - Girlscene's Renée - test het uit door plakband rond mijn jukbeenderen te plaatsen, want dat is waar ik op zou focussen als ik iedere dag mijn gezicht wil shapen. Ik test het met poeder en dat is meteen waar het fout gaat. Daarover later meer.


Stap 1: Begin zonder make-up

Ik had zelf al een lichte basis op van primer, CC cream en poeder, maar het is beter om zonder make-up te beginnen. Waarom? Omdat plakband je foundation eraf trekt. Daarom werkt deze methode beter met crème dan met poeder zoals ik laat zien.


Stap 2: Plaats de plakband

Ik test het alleen bij mijn jukbeenderen. Het liefst plaats ik mijn contour vrij hoog (anders krijg ik een 'hangend' gezicht) en daarom plak ik één strook van de plakband van mijn mond tot halverwege mijn oor. De bovenste strook gaat van mijn mondhoek tot boven mijn oor. Er is nu een klein stukje vrij waar ik de donkere poeder kan aanbrengen. Eerste indruk? Het is een klein karwei om de tape netjes aan te brengen en ons plakband blijft niet goed zitten. Niet lachen als je jezelf in de spiegel ziet dus! ;-)


Stap 3: Donkere kleur aanbrengen

Ga nu aan de slag met je contourkleur. Mijn poeder is de Sculpt kleur van NYX Highlight & Contour Pro Palette. Maar zoals eerder benoemd: dit werkt waarschijnlijk beter met een crème of een donkere foundation. Ik breng het aan met een poederkwast (bij gebrek aan beter). Dit gaat lekker snel en makkelijk.


Stap 4: Tape verwijderen en kleur vervagen

Verwijder nu de tape rustig van de huid. Als het goed is zie je je contourdriehoek: de plek waar je de donkere kleur hebt aangebracht. Schrik niet van de harde lijnen, want die vervaag je met een kwast of Beautyblender als je een crème gebruikt. 


Stap 5: Highlighter aanbrengen

Nu de donkere kleur mooi samensmelt met de huid is het tijd om highlighter aan te brengen. Omdat ik nu alleen focus op de jukbeenderen breng ik daar de kleuren Ice Queen en Soft Light aan van NYX Highlight & Contour Pro Palette. Omdat ik vandaag voor subtiel ga gebruik ik een fan brush.

Het eindresultaat? Tja, contouren met plakband werkt wel. Maar het is niet per se dé oplossing voor meiden die het misschien nog niet zo goed kunnen. Het is al een werkje op zich om de plakband juist te plaatsen en het kan al snel voorkomen dat dit te laag geplaatst wordt of dat er te veel ruimte is voor de donkere kleur. Een te dikke bruine streep is ook niet alles. Verder zie je wel duidelijk verschil en zijn de lijnen strak. Misschien is dit meer voor een avond uit?! Conclusie: het werkt (maar liever niet met een poeder), maar kost je wel wat meer tijd. Leuk om eens te proberen, maar geen must voor iedere dag!

 

Wat vind jij van contouring met plakband?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden Mil Stb

  Hahah jullie moeten even een filmpje 'Contour like an Instagram Pro' van Nikkie Tutorials op YouTube zoeken. Dat gaat over zulke overbodige technieken

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Dit gaat echt te ver.. foundation, bronzer en een goede kwast, soms primer (Lefery creme bv.) zonder plakband

 • 3 jaar geleden PaperTown

  @LostInEverything ik denk persoonlijk dat dit gewoon een makkelijkere manier is om te contouren, maar je hebt wel gelijk met het "gewoon make up aanbrengen" ik snap sws niet waarom je met een laag foundation, BBcream, bronzer, blush en blabla op je gezicht wilt lopen. Doe gewoon wat BBcream op voor een natuurlijkere uitstraling, mascara misschien wat oogschaduw en klaar. Maarja mensen moeten t zelf weten.

 • 3 jaar geleden Lostineverything

  Dit gaat echt te ver, bedoel al die rare manieren om gewoon make up aan te brengen

 1. 1