Fashion

Purikura

Foto’s bewerken is hartstikke leuk! Maar niet iedereen kan goed werken met Photoshop en andere bewerkprogramma’s.  Het kan gelukkiger ook veel simpeler: met het Japanse ‘Purikura’! Je moet natuurlijk wel van overdreven druk en vrolijk houden, lekker Japans dus…

Wat is het…?

Purikura is een rage uit Japan. Ten eerste staan de machines echt overal. Er zijn ook speciale zaken, waar echt honderden van die machines staan. Je moet de machines betalen met honderd yen muntjes,dus er staan ook wisselapparaten.

Hoe werkt het?

Je kiest een machine en stapt erin. Dan werp je je muntjes in en krijg opties over wat voor foto je wilt maken en met wat voor een achtergrond. Dan begint het: je krijgt tijd om een pose te bedenken (je kan jezelf zien op een schermpje voor je), dan tellen ze af en wordt de foto gemaakt (met heel veel licht!) en zie je hem op het scherm. Je kunt hem helaas niet veranderen, hij gaat meteen door.

Er zijn twee camera's in de apparaten, eentje op ooghoogte én eentje erboven. Ze wisselen soms af, om verschillende foto's te maken. Na een tijdje ben je klaar met het fotograferen en stap je uit het hokje naar een 'hokje' ernaast. Daar zijn schermen waar je foto's op staan, en pennen waarmee je ze kan bewerken. Je kunt kiezen uit emoticons, plaatjes, teksten, et cetera. Dus je bent wel even bezig!

Tot slot kies je hoe je ze uitgeprint wilt hebben en kan je eventueel nog je mobiel naar de machine richten en dan krijg je ze ook op je mobieltje. Er hangen ook overal scharen, om de dingen uit te knippen. De meeste meisjes hebben een boekje of doosje waar ze het in doen. En de jongens komen alleen gedwongen mee… In Japan doen meisjes dit erg  vaak, eigenlijk gewoon elke keer dat ze langs zo'n machine komen.!

Een purikura hokje

Nog meer hokjes...

Helaas wonen wij niet in Japan, zul je nu denken. Nou, je kunt gewoon je eigen purikura maken op internet. Bijvoorbeeld op www.puricute.com. Je kiest een foto, en vol kliederen maar!

Ik heb er zelf ook even eentje gemaakt als voorbeeld:

 

Door Tessa (TESSAAOOH op Girlscene)

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved