Lifestyle

Girl crush: Meghan Trainor

Meghan Trainor is hot! Je hoort de ex-blondine (Meghan is nu een redhead speciaal voor haar nieuwe album!) constant op de radio. Waarschijnlijk ken je Meghan van haar megahit ‘All About That Bass’ waarmee ze meerdere prijzen won. Daarnaast was ze onder andere te horen met rising star Charlie Puth en won ze een Grammy voor ‘Best New Artist’. Tijd om ons eens te verdiepen in het leven van de superster.

Meghan Elizabeth Trainor werd op 22 december 1993 geboren in Nantucket, Massachusetts. Haar ouders hebben een juwelierswinkel, maar Meghan wist al op jonge leeftijd dat ze maar één droom heeft: zingen. Meghan begon op haar zesde samen met haar vader te zingen in de kerk. Toen Meghan pas slechts elf jaar was, vertelde ze haar vader dat ze liedjes wil schrijven en zingen. Meghan is vastberaden haar droom achterna te gaan en tussen haar vijftiende en zeventiende levensjaar brengt ze drie verschillende albums uit. Hierna komt Meghan nog met twee akoestische albums: ‘I’ll Sing With You’, en ‘Only 17’.

Als Meghan achttien jaar is wordt haar een contract aangeboden als songwriter voor label ‘Big Yellow Dog Music’. Hier schreef ze onder andere voor grote namen als Rascal Flatts en Sabrina Carpenter. Toch werd Meghan pas echt bij het grote publiek bekend toen ze doorbrak met haar megahit ‘All About That Bass’. Dit nummer behaalde de eerste plaats in bijna alle landen en stond voor lange tijd op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Naast ‘All That Base’ scoort Meghan grote hits met ‘Lips Are Moving’, ‘Dear Future Husband’ en is ze samen met Charlie Puth te horen op de succesplaat ‘Marvin Gaye’. Ook staat ze momenteel in de top samen met Who is Fancy en Ariana Grande met ‘ Boys Like You’. Daarnaast heeft Trainor al eerder de eer gehad om samen het nummer ‘Like I’m Gonna Lose You’ op te nemen met John Legend en schreef ze de soundtrack voor ‘The Peanuts Movie’.

Haar debuutalbum ‘Title’ is zelfs benoemd tot één van de meest succesvolle albums van 2015, mede door het succes van haar sinlge ‘All About That Bass’. Meghan werkte voor haar album samen met Kevin Kadish die eerder al werkte met Jason Mraz en Miley Cyrus. “Writing that song, I was thinking about girls today and how there’s even more pressure to be thin now, because of Instagram and selfies and that constant competition,” she says, noting that the message of “All About That Bass” is to “love your body no matter what.”

In plaats van een beurs aan te nemen voor de Berklee College of Music in Boston besloot Meghan al haar tijd in haar muziek te stoppen. En dit heeft goed uitgepakt voor haar! Zo werkt Meghan nu samen met grote songwriters die eerdere werkten voor artiesten als Rihanna, Maroon 5, Nicki Minaj, Madonna, Usher, Bruno Mars en Pitbull.

Het succes kan niet op voor Meghan, zo won ze begin dit jaar een Grammy voor ‘Best New Artist’. Ook kondigde Meghan begin dit jaar aan dat haar nieuwe album er ook aankomt genaamd: ‘Thank You’. Meghan ruilde zelfs haar blonde krullen om voor rode. New album, new look. Wij kunnen niet wachten!

Om alvast in de stemming te komen zetten wij onze favoriete songs onder elkaar.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Ben jij ook fan van Meghan Trainor?

Bron, bron, bron