Lifestyle

6 tips om je slaapkamer te pimpen

Jongens nemen vaak genoegen met enkel een bed en een kast op hun slaapkamer, maar wij meiden proberen het echt gezellig te maken met tafeltjes, kleden en kussentjes. Ons zakgeld en stufi spenderen we met liefde aan deze items. Helaas keurt onze portemonnee ons gedrag niet altijd goed… Oeps! Wil je nu toch je kamer veranderen, maar heb je niet zoveel geld? Wij zetten de leukste tips onder elkaar om je kamer eenvoudig een nieuwe look te geven.

#1 Centraal op je slaapkamer staat je bed (dûh) en dat is daarom de perfecte manier om je kamer een nieuwe look te geven. Heb je als klein meisje een roze kamer gehad? Probeer het dan nu eens op een andere toer. Verwissel je roze dekbed voor een witte en je zal zien dat dit al een ontzettend groot resultaat geeft. Daartegenover staat dat je een simpele witte slaapkamer ook een compleet andere look kunt geven door juist te kiezen voor kleur. Laat dat witte dekbedovertrek eens in de kast en kies bijvoorbeeld voor de kleur rood. Je kunt je bed helemaal afmaken door te kiezen voor kussens in dezelfde kleuren. Xenos en Leen Bakker hebben super leuke kussentjes voor een klein prijsje.

Ben jij in een creatieve bui? Dan kun je er ook voor kiezen om je bed te schilderen. Kies voor een opvallende kleur zoals blauw of houd het juist minimalistisch met wit. Let er wel op dat de kleur met de rest van je kamer samengaat. Het is ook super leuk om te kiezen voor behang op je bed. Ja je leest het goed, niet op de muur, maar op je bed! Versier bijvoorbeeld je hoofdeinde met behang en geef je bed een unieke look.
 

#2 We schreven hierboven al dat kleur een groot verschil kan maken en een kamer compleet kan veranderen. In plaats van je bed te schilderen zou je ook kunnen kiezen voor een muur. Ga niet meteen aan de slag om met je kwast alle muren te schilderen, maar houd het bij slechts één muur voor een speels effect. Door te kiezen voor slechts één muur wordt het geheel een stuk spannender. Ook een heel leuk idee is het om een deel te verven met krijtverf. Zo kunnen je vriendinnen een boodschap achterlaten nadat ze op je kamer zijn geweest of heb je plek voor een paar mooie inspirerende quotes. De verf kun je ook weer toepassen op het hoofdeinde van je bed.

#3 Wil je graag wat ophangen aan de muur, maar wil je eigenlijk geen geld uitgeven aan een lijst? Gebruik washi tape! Op de redactie zijn we obsessed met deze tape en gebruiken we het voor alles. Je kunt het heel eenvoudig aan de muur vastmaken. Niet alleen super handig, maar ook nog eens super leuk!

#4 Naast je bed is je kledingkast één van de belangrijkste onderdelen van je slaapkamer, want waar moet je anders al je fabulous outfits laten? Nou, bijvoorbeeld aan een kledingrek! Met een kledingrek kun je jouw gevoel voor mode goed naar buiten brengen en daarnaast neemt het een stuk minder ruimte in. Een kledinrek kost nog geen tien euro bij IKEA, tijd voor een tripje zeggen wij! Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen je oude kledingkast te verkopen op een plek zoals Marktplaats of het Girlscene forum. Zo ga je er dus eigenlijk alleen maar op vooruit, financieel gezien ;-). Toch liever je eigen kledingkast houden? No problemo, kies ervoor, net zoals bij het bed, om het op te pimpen met behang. Ook leuk is om het behang van je kast en bed te matchen.
 

#5 Tegenwoordig zijn er zoveel leuke winkeltjes waar je heel voordelig super leuke spulletjes vandaan kan halen om jouw kamer een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld aan HEMA, Action, IKEA, Tiger of Xenos. Vaak vind je in deze zaken voor ongeveer vijf euro de leukste spulletjes. Wil je toch wat duurdere items? Verkoop dan eerst wat van je huidige spullen. Zo voel jij je minder schuldig en heb je toch nieuwe spullen. Ook zou je bijvoorbeeld met je vriendinnen kunnen ruilen. Misschien heb jij een overvloed aan fotolijstjes en heeft je vriendin er nog één nodig.

#6 Gebruik planken aan de muur om je kamer een andere vibe te geven. Grote meubelen zijn vaak erg duur en een plank kost in tegenstelling tot grote meubelen bijna niets. Toch zijn planken perfect om je kamer extra gezellig te maken door er bijvoorbeeld fotolijstjes op te zetten of je favoriete paar schoenen. Ook kan het heel erg handig zijn om wat extra opbergruimte te creëren door je boeken te plaatsen op de planken.

 
Fotolijst  /  Kussenhoes
 

Wat zijn jouw tips?

Bron, bron 

Must reads 👀