News

Zo ziet de ideale man er in verschillende landen uit

Wij hebben elke dag te maken met een schoonheidsideaal, maar ook mannen hebben het niet makkelijk. Ze moeten lief, maar ook stoer zijn. Zonder bierbuik graag! En een goede glimlach en strakke kaaklijn worden ook altijd gewaardeerd. Maar wist je dat het schoonheidsideaal voor mannen per land verschilt? Grafische vormgevers uit verschillende landen hebben een foto met Photoshop bewerkt naar het schoonheidsideaal van hun land. Wow, dat het schoonheidsideaal per land zo anders is! 

Dit experiment is al een keer met een foto van een vrouw uitgevoerd, nu zijn de mannen aan de beurt. De website onlinedoctor.superdrug.com heeft een aantal grafische vormgevers uit verschillende landen gevraagd om de foto van de onderstaande man te bewerken naar het schoonheidsideaal uit hun land. De uitkomsten zijn op z’n zachtst gezegd verrassend! 

Zo zie je duidelijk dat mannen uit landen als Engeland en de Verenigde Staten meer druk voelen om eruit te zien als beroemde Hollywood acteurs. Mannen moeten het liefst een afgetraind lichaam hebben, maar een strakke kaaklijn en een volle bos haar zijn ook gewenst. Kijk snel mee naar de schoonheidsidealen uit verschillende landen! 

Helaas is het schoonheidsideaal van Nederland niet onder de loep genomen… Welk land komt volgens jou het dichtst in de buurt? 

Wat vind jij van dit experiment? Welke man trekt jou het meest aan? 

Bron

Must reads 👀