News

Menstruatieverlof is de beste uitvinding ooit en het moet hier ingevoerd worden

Wedden? Je bent of je kent iemand die iedere maand tegen ongesteld zijn opziet. Niet omdat het irritant is om iedere zoveel uur jezelf te verschonen, maar vooral omdat het soms zóveel pijn kan doen dat je niets anders wil dan in je bed blijven liggen met een deken over je hoofd. Gelukkig hebben ze daar in China een oplossing voor: menstruatieverlof.

En eerlijk is eerlijk, menstruatieverlof klinkt als een droom. Wat houdt het in? In sommige Chinese provincies mogen vrouwen één tot twee dagen thuisblijven als ze ongesteld zijn. Dit gaat trouwens niet zomaar, want de vrouwen moeten wel een briefje van de dokter hebben waarop staat dat ze kampen met menstruatiepijn. Gek genoeg is dit in landen zoals Japan, Indonesië en Zuid-Korea al opgenomen in de wet. En Nederland dan? Is dit niet perfect voor vrouwen die iedere maand zoveel pijn hebben tijdens hun menstruatie?
 

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 10 vrouwen wereldwijd kampen met krampen tijdens hun menstruatie. Dit is super pijnlijk, want hierdoor zijn dagelijkse dingene zoals werken of überhaupt jezelf voortbewegen (bijna) ondraaglijk. Op de Girlscene redactie vinden we het in ieder geval een goed idee om menstruatieverlof naar Nederland te halen, zeker als je huisarts het ermee eens is. Waar is de petitie?!

Wat vind jij van menstruatieverlof? Moeten we het invoeren in Nederland?

Bron

Must reads 👀