Lifestyle

De gekste wereldrecords die in het Guinness Book of Records staan

Een typische bucket list-activiteit die je nooit afgestreept krijgt is met een record in het Guinness Book of Records staan. Hoe cool zou het zijn als je het record voor langste zoen op jouw naam hebt staan? Maar om nou langer dan 58 uur, 35 minuten en 58 seconden met iemand te kussen… No thanks. Maar het kan nóg gekker. Er zijn mensen op de wereld die absurde wereldrecords op hun naam hebben staan…

Langste lokken, grootste hond, langste tijd in een bak met ijs. Als je ooit door het Guinness Book of Records hebt gebladerd dan weet je dat er best veel gekke wereldrecords zijn. Tja, je moet er wat voor over hebben om een record op je naam te hebben staan. Maar sommige mensen gaan wel heel ver. Girlscene heeft de gekste wereldrecords voor je opgezocht. 

1. Sommige mensen kunnen hun neus aanraken met hun tong, Claudio Paulo Pinto dacht vroeger dat hij een soortgelijk trucje kon. Maar zijn trucje bleek toch best bijzonder. Nu staat hij ermee in het Guinness Book of Records! Hij kan zijn ogen namelijk zeven millimeter uit zijn oogkas duwen. Creepy!

2. Dat je niet zomaar in het Guinness Book of Records komt te staan, bewijst Jackie Bibby. Hij stopte elf levende ratelslangen in zijn mond om een wereldrecord te verdienen. 

3. Als je een Zumba-klasje met 30 man al veel vindt, probeer het dan maar eens met 12.975 mensen! Dit is de grootste Zumba-les die er ooit is gegeven. 

4. Meer van het twerken? Als je het wereldrecord wil verbreken dan moet je meer dan 358 dansers aan het twerken krijgen voor meer dan twee minuten lang. 

5. Lee Redmond heeft geen vijl en nagelschaar in huis, zij heeft het wereldrecord van langste vingernagels, namelijk één meter (!). Zo lang zijn haar nagels inmiddels niet meer, door een auto-ongeluk moesten haar nagels geknipt worden.

6.  Kevin Shelley verbrak in 2008 het record wc’s kapot slaan met je hoofd. In één minuut sloeg hij 46 wc-potten aan gort. We krijgen er spontaan hoofdpijn van… 

7. Wist je dat ook dieren een wereldrecord kun vestigen? Smudge, een papegaai, heeft in twee minuten 22 sleutels van een sleutelbos gehaald. En dat is een record. 

8. Ann Atkins moet een behoorlijk grote tuin hebben, want zij is in het bezit van maar liefst 2010 tuinkabouters. Hiermee staat ze in het Guinness Book of Records. 

9. Blackie is de rijkste kat ter wereld. Hij heeft maar liefst $12,5 miljoen op zijn bankrekening staan nadat zijn baasje was gestorven. Hiermee heeft hij het meeste geld van alle dieren op de wereld. 

10. Tandenpoetsen is van niemand een hobby. Of toch wel? Val Kolpakov heeft met zijn tandpastacollectie van 2037 tubes een wereldrecord gevestigd. 

11. Droom jij van een smalle taille? Cathie Jung wel. Zij heeft het wereldrecord van smalste taille op haar naam staan. Haar taille is slechts 38,1 centimeter… 

12. Als je een echte daredevil bent dan ga je met 109 naakte mensen in een achtbaan. En dan heb je ook een wereldrecord op je naam staan! 

 
Guinness World Records 2016  /  Guinness World Records 2015
 

Wat vind jij het gekste wereldrecord? Zou jij een wereldrecord op je naam willen? 

Bron, bron