Beauty

De 8 beste contour tips ooit

1

Wie van make-up houdt ken Mario Dedivanovic. Dit is dé man die verantwoordelijk is voor Kim Kardashian's make-up - meestal dan - en we kunnen hem wel de Koning der Contouring noemen. Als iemand veel verstand heeft van het gezicht shapen met lichte en donkere tinten, dan is Mario het wel. Tijd om zijn 8 beste tips eens te delen! Lees maar mee.

1. Blend
Mario's beste tip is om je producten zo goed mogelijk te blenden zodat het mooi samensmelt met de rest van de make-up. Het is waarschijnlijk niet de bedoeling om met donkere en lichte strepen de deur uit te gaan als je gaat contouren. ;-) Mario gebruikt voor het blenden zijn kwasten, maar ook een Beautyblender.

2. Kies de juiste formule
Iedere huid is anders. De een heeft een droge huid, de ander heeft een vet huidtype. Misschien heb je drogere delen en vettere delen.... Hoe dan ook, het is belangrijk om de juiste formule te gebruiken voor jouw huid. Heb je een droge huid? Dan raadt Mario aan om een cream to powder product te gebruiken. Als je huid vetter is kun je beter voor een poeder gaan, omdat dit langer op de huid blijft zitten. Ga je voor een hardcore contour? Dan kun je eerst crème gebruiken en daarna nog een poeder aanbrengen om de kleuren intenser te maken.

3. Breng laagje voor laagje aan
Eén van de belangrijkste dingen is om laagje voor laagje de kleuren aan te brengen. Op die manier voorkom je dat je te veel aanbrengt en dat het too much oogt. Dit is hoe Mario het doet en volgens hem kun je op die manier steeds in de spiegel kijken om te zien of je meer nodig hebt of niet.
 


4. Kies de juiste kleur
Bij contouring draait het niet om slechts een donkere en lichte kleur op je gezicht aan te brengen. Het is ook belangrijk om de juiste kleur en ondertoon te kiezen. Bij de ene huid oogt een bruine kleur met grijze ondertoon goed, terwijl het op een warme huid juist modderig toont. Hoe warmer de huid, hoe warmer de kleur mag zijn. 

5. Vergeet de kaaklijn niet
De eerste plek waar je waarschijnlijk begint met contouren zijn de jukbeenderen. Helemaal prima, maar volgens Mario moet je vooral de kaaklijn niet vergeten. Op die manier maak je je gezicht slanker en valt een onderkin helemaal niet meer op. Je nek lijkt zelfs langer! Vooral op foto's schijnt dit mooi te zijn.

6. Contouring maakt de look af
Heb je je ogen mooi opgemaakt en zijn je lippen voorzien van een lipstick of gloss? Dan maakt contouring je look af als het aan Mario ligt. Door na je donkere contourkleur een bronzer aan te brengen geef je warmte aan je gezicht, waardoor het één geheel lijkt en je look 'klopt'.

7. Gebruik voornamelijk highlighter op een donkere huid
Als je een donkere huidskleur hebt kun je volgens Mario het beste focussen op het highlighten van je huid. Leg de focus op het midden van het gezicht door lichtere kleuren te gebruiken zodat je de buitenkant donker kunt laten. 

8. Shape je lippen
Tot slot nog een gouden tip: je kunt je lippen makkelijk voller laten lijken door lichte en donkere kleuren te gebruiken. Mario raadt aan om eerst een lippotlood te gebruiken die de kleur van jouw lippen heeft, of net een tintje donkerder is. De onderlip maakt Mario vooral in het midden voller en dus niet de zijkanten van de mond. Vul je lip compleet in en eindig met een lipstick om het lippotlood te bedekken. 

 
Beautyblender  /  MAC Highlighter
 

Wat vind jij de beste tip van Mario?

Bron en bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 jaar geleden fleurdk

    Strobing vind ik de beste contour tip! Dit vereist stralende teint, dus een goede crème voor de dag bv. Lefery

  1. 1