Beauty

4 klassieke parfums die iedereen moet proberen

Als je een parfumerie inloopt zie je ze vanzelf: parfums die jaren – maar dan ook echt jaren – bestaan en die je uit duizenden herkent. Denk aan Chanel N˚5, maar ook aan Miss Dior, Lancôme Tresor, Calvin Klein Euphoria en Burberry Brit. Maar wat zijn nu de lekkerste geuren? Girlscene zet die parfums in dit artikel op een rijtje! Kijk maar mee.



1. DIOR J’adore
Deze eau de toilette van Dior is echt een klassieker. Zo was dit jaren geleden het eerste parfum van Girlscene’s Emma. De geur is fris en bloemig en krijg je in een mooie flacon met gouden hals. Hoe chic?

Topnoten: citrus, mandarijn, neroli
Hartnoten: jasmijn, ylang-ylang, roos
Basisnoten: vanille

Prijs: €79 (50 ml), €113 (100 ml)


2. Dolce & Gabbana Dolce
De geur Dolce van Dolce & Gabbana is relatief nieuw, maar dat betekent niet dat je dit parfum niet al in de klassiekers hoek kunt plaatsen. Dolce is namelijk zó lekker en zo favoriet, dat je het zeker even moet ruiken. Op de redactie zweren we bij Dolce Floral Drops, maar er is nu ook Dolce Rosa Excelsa, het rozenzusje! De parfumnoten van Dolce Rosa Excelsa vermelden we hieronder.

Topnoten: neroliblaadjes, papayabloemen, witte waterlelies, witte narcissen
Hartnoten: Afrikaanse Hondsroos, Turkse Rose Absolute
Basisnoten: Cashmaran, sandelhout

Prijs: €66 (33 ml), €88 (50 ml) en €115 (75 ml)


3. The Body Shop Musk
Als je aan The Body Shop parfum denkt, dan denk je aan hun musk geuren. Daarom mag deze Black Musk variant niet ontbreken in dit lijstje! Black Musk is het donkere zusje van White Musk. Het is verleidelijk, krachtig en ook een tikje zoet. Ideaal voor meiden die van een zwoele geur houden!

Topnoten: peer, roze peper, bergamot
Hartnoten: zoethout, heliotrope, ylang ylang
Basisnoten: black musk, black vanilla, patchouli

Prijs: €40 (50 ml)


4. Jil Sander Sun
Jil Sander Sun is zo’n parfum waar veel meiden mee opgroeien. Ieder jaar ligt ‘ie weer in alle winkels als de zomer aanbreekt en tja, Sun is écht een klassieke geur. Dit jaar is Sun Shake de geur die iedereen gaat dragen en eerlijk is eerlijk: de verpakking is echt super cool.

Topnoten: bergamot, mandarijn, citroenschil
Hartnoten: roze grapefruitschil, rode frangipanibloem, lotusbloem
Basisnoten: heliotroopbloem, musk

Prijs: €35 (100 ml)

Welke klassieke parfums zijn jouw favoriet?