DIY: gevlochten leren armbandje

Fashion door Redactie

Laatst las ik een artikeltje over hippe gevlochten armbandjes op Girlscene. Na even te hebben getwijfeld heb ik besloten de armband zelf te maken, in plaats van te kopen. Een leuke bezigheid en een grote kostenbesparing. Lees onderstaande stappen goed door en maak je eigen armbandje!

Benodigdheden:

- Suede of leren touw (ongeveer drie meter)
- Hangertjes om aan je armband te hangen. Goedkope oplossing: hobbywinkel. Wil je echt zilver? Kijk dan snel even bij de uitverkoop van Lucardi!
- Ringetjes om de hangers te bevestigen aan je armband (hobbywinkel)
- Tangetje om de ringetjes en de hangertjes te bevestigen.

Hoe doe je het?

Neem het lange touw en knip het in drie stukken van een meter. Bevestig de drie stukken aan elkaar door een grote knoop aan één van de uiteinden. Vlecht ongeveer 15 centimeter zonder hanger. Let er bij het vlechten op dat het suède of leren touw mooi blijft en niet omdraait. (Tip: tijdens het vlechten heb ik de grote knoop tussen mijn tenen gehouden om de vlecht strak te houden).

Na ongeveer 15 centimeter stop je met vlechten. De vlecht blijft waarschijnlijk gewoon zitten, als je het goed strak hebt gedaan. Pak een hanger en een ringetje. Open het ringetje met de tang en bevestig de hanger eraan. Pak één van de touwtjes en schuif het touwtje door het ringetje, tot aan de vlecht. Wanneer je nu doorvlecht heb je een strak zittend hangertje. Let erop dat alle hangertjes een voor- en achterkant hebben, wanneer je hierop let zal het eindresultaat mooier zijn.

Hangertje twee bevestig je enkele centimeters verder, aan de andere kant van de vlecht.

Zo ga je door totdat je ongeveer 20-25 centimeter touw over hebt. Vlecht dit zonder hangers en knoop de uiteinden HEEL STRAK aan elkaar. Wikkel de vlecht om je arm en check of de hangers mooi zitten.

Klaar!

door Laura