DIY: Gossip Girl haarband

Fashion door Redactie

Zoals jullie misschien wel weten zijn haarbanden een vast onderdeel van de outfits van Blair in Gossip Girl. Het zijn meestal geen gewone, maar originele haarbanden. Hier laat ik je zien hoe je zelf een Gossip Girl-waardige haarband maakt!

Pak een simpele, zwarte haarband of koop er een bij de drogist. Als je graag een ander kleurtje wilt, kan dat ook natuurlijk. Maar bij deze voorbeelden gebruiken we een zwarte haarband.

Dit zijn een aantal dingen die je op de haarband kunt plakken: veren, een lint en pailletten. In dit voorbeeld gebruiken we de veren en het lint. Verder heb je een schaar en een lijmpistool of naald en draad nodig.

Je kunt sommige veren wat bijknippen als ze te vol zijn of ze in een andere vorm knippen.

De veren lijm je samen aan de uiteinden en laat je goed drogen.

Afhankelijk van de lengte van de veren kun je de uiteinden het beste aan de basis van de haarband of in het midden vastplakken.

Dan plak je het lint met lijm vast aan de binnenkant van de haarband. Precies aan de achterkant van de uiteinden van de veren. Draai het lint om de haarband heen, totdat je de uiteinden niet meer ziet.

Als je het lint eromheen hebt gedraaid kun je het erop lijmen of naaien. Hier het resultaat van de veren met de grote pauwenveer die je bij stap 2 zag:

door onze redactrice Arancha