Beauty

8 beauty skills die iedere twintiger moet kennen

Veel meiden beginnen in hun tienerjaren met experimenteren. Ook op het gebied van make-up! Zodra je de grens van 20 jaar passeert heb je inmiddels al flink wat ervaring opgedaan en heb je waarschijnlijk ook al wat beauty skills onder de knie. Maar welke dingen ‘moet’ iedere vrouw van 20+ kunnen? Girlscene zet daar acht van op een rij.

1. Een smokey eye maken
Of je nu een date hebt of een avondje gaat feesten, de vrouw die de 20 is gepasseerd weet hoe ze een smokey eye moet maken. Daarbij maakt het niet uit of je één oogschaduw aanbrengt en mooi vervaagt of dat je juist een hele look kunt maken met vijf kleuren. Oogschaduw netjes aanbrengen, dat kan jij wel.

2. De huid egaliseren
Eerlijk is eerlijk, ook na je tienerjaren heb je weleens last van onzuiverheden. In dat geval is het handig om te weten hoe je je huid zo mooi mogelijk kunt maken zonder dat het lijkt alsof je drie lagen make-up draagt. Dat is ook een kunst! 
 

3. Nepwimpers aanbrengen
Argh, nepwimpers aanbrengen kan zo moeilijk zijn! Toch is het handig als je weet hoe het moet, vooral als je ergens bent waar je veel gefotografeerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft of een andere speciale gelegenheid. Wimpers vallen op de foto namelijk weg, maar nepwimpers niet waardoor het er heel mooi uitziet op beeld.

4. Shapen als een pro
Nee, de gemiddelde vrouw loopt niet met dezelfde hoeveelheid contourpoeder en -crème rond als Kim Kardashian, maar je weet wél hoe je je gezicht vorm kunt geven. Je snapt dat je met een donkere kleur een schaduw creëert onder je jukbeenderen en dat je met een lichte kleur de prominente delen van het gezicht kunt benadrukken op een natuurlijke manier.  

5. De perfecte tan krijgen
Iedereen weet inmiddels dat de zon niet heel goed voor je huid is en dat zelfbruiner daarom een goed alternatief is om toch een kleurtje te krijgen. Maar zoals bijna iedereen meemaakt kun je vlekken haast niet voorkomen. Tot nu! Na al die jaren lukt het inmiddels wél om een (semi-)perfecte tan te krijgen.

6. Jezelf een manicure geven
Wie heeft er geld en tijd om iedere zoveel weken naar een nagelstudio te gaan voor een manicure? Niet iedereen en in dat geval kun je het beste gewoon zelf aan de slag gaan. Neem bijvoorbeeld dit apparaat om je nagels te vijlen en te laten glanzen enne… nagellak aanbrengen lukt inmiddels wel!

7. Va-va-voom wimpers creëren
Het kost soms jaren om de perfecte mascara te vinden, maar als je de 20 bent gepasseerd weet je inmiddels wel wat wel en niet voor je wimpers werkt. Daarom lukt het jou ook om va-va-voom wimpers te creëren en weet je ook dat een wimperkruller je kan helpen als je wimpers niet zo graag gekruld blijven.
 

8. Felle lippenstift aanbrengen
Iedereen kan lippenstift aanbrengen, maar niet iedereen kan een felle lippenstift mooi aanbrengen. Deze skill is wel handig om onder te knie te hebben, want sommige situaties vragen om een felle lipkleur. Van roze tot oranje en rood: bijna iedere vrouw heeft wel één van deze kleuren in de kast liggen. Bovendien is een felle lippenstift de manier om er verzorgd uit te zien zonder dat je veel moeite hebt gedaan voor je make-up. 😉

 
Lipstick  /  Nepwimpers

Welke beauty skills heb jij onder de knie?

Must reads 👀