Food

Vijf ontbijtjes die bomvol proteïnen zitten

Ontbijten wordt door veel mensen gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is dus ook verstandig om stevig en voedzaam te ontbijten. Proteïnen zijn een belangrijke voedingsstof die iedereen nodig heeft. Wanneer je aan een ontbijtje denkt met veel proteïnen dan denk je al snel aan een ontbijt met eieren. In dit artikel laten wij je vijf heerlijke receptjes zien die bomvol proteïnen zitten!

Proteïnen, ook wel eiwitten genaamd, zijn een belangrijke voedingsstof voor de mens. Proteïnen helpen het lichaam onder andere bij het herstel van de spieren na bijvoorbeeld een zware workout, maar ze zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Verder zijn ze goed voor de huid en het haar en ook helpen ze mee aan de verspreiding van zuurstof door het lichaam. Het is dus ook belangrijk dat wij deze proteïnen genoeg binnen krijgen. Proteïnen zitten in vrijwel elk eten verwerkt, maar in het één zit meer dan in het ander.

Pindakaas-banaan shake

Benodigdheden

– 250 ml melk (halfvolle melk, soja melk, amandelmelk)
– 1 rijpe banaan
– 2 eetlepels pindakaas

Doe alle ingrediënten in een blender en blend het tot een glad geheel. Dit recept is super easy en ook nog eens super lekker.

Overnight oats

Benodigdheden

De basis
– 300 ml melk of yoghurt (lactosevrij, halfvol, soja)
– 80 gram havermout

Variaties
– 1 eetlepel rauw cacaopoeder
– 1 theelepel chiazaad
– Handje noten naar keuze
– Fruit naar keuze 
– Een theelepel kaneel

Overnight oats zijn super lekker en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. De basis is simpel en het leuke is dat je het verder helemaal zelf kunt versieren.

Doe alle ingrediënten, behalve het fruit, bij elkaar in een kom. Roer het geheel goed door elkaar, dek het af en zet het een nachtje in de koelkast. Voordat je de dag erna gaat ontbijten hoef je alleen nog maar je fruit erbij te doen en klaar!

Dit is een heel makkelijk en super voedzaam ontbijtje. Het is makkelijk mee te nemen voor onderweg en doordat je het de avond ervoor al klaar moet maken, heb je ‘s ochtends meer tijd. Snoozen maar!

Aardbeien momentje

Benodigdheden

– 150 ml Griekse yoghurt (let op het vetgehalte)
– 40 gram havermout 
– 1 eetlepel honing
– Aardbeien (aantal naar eigen smaak)
– Eventueel muesli 

Doe de Griekse yoghurt, de havermout en de honing in een kom en roer deze goed. Snijd de aardbeien en leg deze bovenop het geheel. Een heel voedzaam en makkelijk ontbijtje.

Smoothie met biet en ricotta

Benodigdheden

– 180 ml water
– 180 ml sinaasappelsap
– 50 gram ricotta 
– 2 bieten (gewassen en in stukjes)
– 225 gram aardbeien
– 40 gram walnoten
– Een halve theelepel kaneel
– Een stuk gember

Doe alle ingrediënten samen in de blender en blend het tot een vloeibaar geheel. Schenk het geheel in een glas en genieten maar.

Proteïne pannenkoeken

Benodigdheden

– 4 eiwitten
– 100 gram appelmoes
– 30 gram havermout 
– 1/2 theelepel bakpoeder
– Eventueel eiwitpoeder of proteïne poeder

Mix alle ingrediënten samen en voeg eventueel nog wat meer appelmoes toe naar wens. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gebruik een klein beetje olijfolie of kokosolie en laat deze ook goed warm worden. 

Als de pan goed heet is schep je het beslag in de pan. Je kunt zelf bepalen hoe groot de pannenkoekjes moeten worden. Draai de pannenkoekjes af en toe om. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar om opgegeten te worden!

Om de pannenkoekjes extra mooi en lekker te maken kun je nog wat banaan en stroop gebruiken als garnering. Lekker!

 
Chickslovefood  /  I love health

Welk recept lijkt jou het lekkerste? Welke proteïnerijke recepten ken jij?

Bron, bron

Must reads 👀