Fashion

DIY: haardonut

Er zijn veel meisjes die graag haardonuts gebruiken om volume in hun haar te krijgen, of een mooie knot te krijgen. Alleen is het probleem dat ze vrij duur zijn en je ze moeilijk kunt krijgen. Vaak alleen in winkels voor paarden omdat ze voor paardrijdwedstrijden worden gebruikt. Daarom ga ik jullie nu uitleggen hoe je zélf een haardonut kunt maken.

Benodigdheden:

- Panty (het liefst eentje die het dichtst bij je eigen haarkleur krijgt, en graag ook een iets dikkere zodat de donut niet te klein wordt)
- Schaar
- Naald
- Draad

Hoe doe je het?

Stap 1: knip de ‘tenen’ van één ‘been’ de panty af.

Stap 2: begin met het oprollen van één ‘been’ van de panty. Begin onderaan en ga zolang door tot het been ophoudt. Zodra de panty eruit ziet als de foto links onder, kun je hem afknippen. Het kleine gedeelte dat nog over blijft moet je ook naar binnen rollen.

Je donut ziet er nu als het goed is net zo uit als op de foto hieronder!

Stap 3: nu neem je naald en draad. Leg een klein knoopje in je draad zodat het draad in het stof vast blijft zitten. Let op: neem wel een erg lang stuk naald, anders moet je telkens nieuwe stukken pakken.  Het maakt niet uit dat je knoopje erg ‘slordig’ is want dat kun je later als je klaar bent toch weer wegknippen. Doe je draad door je naald heen en begin met de overige stukken panty die nog los hangen aan de donut vast te maken.

Nu is je donut klaar! Haal daar waar je begonnen bent nog een keer het draad er doorheen en knip het overige touw, als je nog over hebt, af. Klaar voor gebruik!

Hoe gebruik je hem:

Je kunt de haardonut in je haar doen, gewoon zoals je een elastiek in doet, alleen dan maar één keer erom, en dan kun je de plukken haar van je staat om de haardonut heen 'wikkelen' zodat je een hele nette knot krijgt. Het resultaat:

 

door Sharona

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved