Je t-shirt omtoveren tot een tas

Fashion door Redactie

Ben je in een creatieve bui en wil je graag een nieuwe tas zonder veel geld uit te geven?Maak dan een tas van een T-shirt, helemaal naar eigen wens en ook nog eens lekker goedkoop!

Je begint met het kiezen van een leuk T-shirt, dit kan een nieuw of een oud T-shirt zijn. Vervolgens knip je de mouwen van het shirt af, je moet er wel voor zorgen dat de mouwen op gelijke hoogte worden afknipt. Niet dat je de een verder hebt afgeknipt dan de ander. Wanneer je dit hebt gedaan, knip je vanaf de schouder recht naar beneden, zodat het een lange, langwerpige lap stof wordt.

Dan zorg je ervoor dat het shirt binnenstebuiten is gedraaid, om vervolgens de onderzijde van het shirt en de zijkanten van het shirt aan elkaar te naaien. De naad komt ongeveer een halve centimeter van de rand en voor de stevigheid kun je beter nog een keer over de gestikte naad naaien. De bovenkant van het shirt laat je open, omdat dit de tasopening wordt. Om de bovenkant netjes af te werken, maak je van ongeveer een halve centimeter breed een klein zoompje.

Vervolgens draai je het shirt weer van buiten naar binnen.
Dan ga je op zoek naar materiaal voor de hengels van je tas. Spijkerstof is het leukste en handigste om te gebruiken. Dat is namelijk erg stevig en gaat dus lekker lang mee! Wanneer je dat niet hebt, kan je ook gewoon een ander materiaal gebruiken, zoals gewone stof. Als je het materiaal voor de hengels hebt gevonden, knip je hier twee hengels uit met als afmetingen: 5 cm breed en 60 cm lang. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe lang je de hengels wilt hebben van de tas.
Bij de volgende stap moet je de hengels dubbel vouwen en netjes dicht naaien. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de hengels aan de tas bevestigen. Je kunt er zelf voor kiezen of je hengels aan de binnenkant van de tas bevestigd of aan de buitenkant. Voor de extra stevigheid naai je een vierkant met een kruis erdoorheen.

Als laatste, maak je een platte bodem voor je tas.  Keer de tas binnenstebuiten, vouw twee driehoeken aan de uiteinden en naai ongeveer bij elke driehoek 10 cm van punt naar beneden een verticale naad. De driehoeken kunnen ook kleiner qua formaat zijn, het ligt er net aan hoe groot je de tas hebt gemaakt.

Het eindresultaat...

Dit artikeltje is geschreven in samenwerking met www.stylehive.com!

door Danique