Lifestyle

Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijd geen seks hebt

Als je een vriend hebt dan kom jij (waarschijnlijk) wel aan je trekken. Maar als single lady is dat soms een ander verhaal. Je hebt niet altijd iemand voor een booty call en zo kan het gebeuren dat je een tijdje geen seks hebt. Wist je dat dit een groot effect op jou heeft, zowel geestelijk als lichamelijk? Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje droog staat. 

Heb je nog nooit seks gehad? Dan geldt dit lijstje niet voor jou. Deze effecten gebeuren alleen als je bent begonnen met seks en daarna bent gestopt. 

1. Je immuunsysteem wordt zwakker
Een goede beurt is niet alleen erg leuk en fijn, het geeft je immuunsysteem ook een boost! Als je een tijdje op non-actief staat dan krijg je die boosts dus niet meer. Vandaar dat je zo vaak verkouden bent! 

2. Je libido vermindert
Het is misschien maar beter ook dat je minder zin hebt in seks als je het een tijdje niet hebt ;-). Maar dit betekent ook dat hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel is om weer van bil te gaan. 

3. Je krijgt minder snel een orgasme
“Regelmatige seks zorgt ervoor dat er meer bloed wordt gepompt naar je vagina”, zegt Lauren Streicher, schrijfster van het boek Love Sex Again. Meer bloedtoevoer = meer gevoel en meer kans op een orgasme.

4. Je wordt minder snel nat
Als je vaak seks hebt dan word je ook sneller nat. Laten we zeggen dat het je intieme delen wakker houdt ;-). Het kan dus zijn dat je weer even moet wennen als je voor het eerst in lange tijd weer met iemand naar bed gaat. 

5. Je bent sneller gestrest 
Een goede vrijpartij laat al je zorgen verdwijnen en je bent in één klap ontspannen. Als je niemand hebt om stoom mee af te blazen, ben je dus ook sneller gespannen. 

6. Je vagina wordt niet strakker
Een hardnekkige mythe is dat je vagina strakker wordt als je een tijdje geen seks hebt. Nope, niks van waar! Je vagina blijft gewoon hetzelfde. 

Eén groot voordeel van geen seks: minder kans op soa’s en een blaasontsteking!  

Wist jij al over deze effecten?

Bron

Must reads 👀