Lifestyle

6 redenen om je goede voornemens weer op te pakken

Goede voornemens, die maak je toch in december? Dat klopt, maar toch schrijven we er nu over. Met een reden. Wij durven de wedden dat je jouw goede voornemens allang weer bent vergeten. In december was je ervan overtuigd dat je jouw Starbucks frappuccino écht ging inruilen voor een glas water en zweerde je dat je braaf twee keer in de week in de sportschool zou zweten. Maar als je één keer de fout in gaat, geven de meeste mensen het op. Dat is zo zonde! Girlscene vertelt je waarom februari de ideale maand is om je goede voornemens weer op te pakken!

Het is nooit te laat
Dat je één keer een frappuccino hebt besteld met een vriendin of een keer Making A Murderer op de bank hebt gekeken in plaats van dat je naar de sportschool ging, wil niet zeggen dat jouw goede voornemens meteen mislukt zijn. Het is hartstikke zonde (en onzinnig) om dan maar de rest van de week een frappuccino te bestellen. Het is nooit te laat om je leven te beteren. Januari is dan misschien niet gegaan zoals je had gehoopt, maar februari is weer een nieuwe start. Hé, we zijn pas op maand twee van het jaar ;-).

Je hebt de goede voornemens niet voor niks gemaakt
Bedenk je waarom je de goede voornemens überhaupt hebt gemaakt. Blijkbaar ben je hier toch niet tevreden over, anders zou je het niet willen veranderen. Nu is de situatie weer hetzelfde en stiekem is dat niet wat je wilt. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk is om ‘s avonds geen reep chocolade meer te eten, maar ergens weet je ook wel dat je je een stuk beter voelt als je gezonder leeft.

Dit keer doe je het goed
… Want je weet nu waar het mis is gegaan. Merk je dat vijf keer in de week sporten niet haalbaar is? Is het toch te hoog gegrepen om nooit meer chocola te eten? Kun je vijf goede voornemens nooit volhouden? Pas je goede voornemens aan op een manier waarop het wél voor jou werkt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je één keer in de week een blokje chocolade mag, in plaats van nooit meer. Of kies ervoor om je te focussen op één ding (zoals vaker bewegen) als dat makkelijker voor je is. Whatever works for you.

Je kan het op jouw manier doen
Eerlijk is eerlijk: goede voornemens brengen best veel druk met zich mee. Iedereen vraagt wat je goede voornemens zijn en hoe het ermee gaat. Het is vervelend om te vertellen dat je de fout in bent gegaan, dus het is makkelijker om te zeggen dat je ermee bent gestopt. In februari is iedereen goede voornemens allang weer vergeten en zal niet iedereen je constant bestoken met vragen. De druk is ervan af, waardoor het véél makkelijker is om je aan goede voornemens te houden dan vorige maand.

Voorkom een schuldgevoel
Wat krijg je ervoor terug als je jouw goede voornemens volhoudt? In de eerste plaats heel veel zelfvertrouwen, want you did it! Maar er zijn ongetwijfeld meer voordelen. Bedenk wat je ervoor terugkrijgt als je je wel aan je goede voornemens houdt. 2016 wordt jouw jaar en daarom probeer je het deze maand gewoon nog een keer. Het is zonde als je je dit jaar weer een mislukking voelt omdat je jouw voornemens wéér niet bent nagekomen. Voorkom dat je jezelf het hele jaar schuldig voelt!

Daag jezelf (weer) uit
Verleg je grenzen. Ga uit je comfortzone. Het vereist lef en doorzettingsvermogen om je leven te veranderen en afscheid te nemen van een slechte gewoonte. Hoe cool als je dat gewoon doét? Je krijgt er sowieso meer voldoening van dan als je ook dit jaar weer op de bank een paar seizoenen van Gossip Girl ligt te versleten. Girlscene’s Danique en Emma hadden zich in december voorgenomen om meer te sporten in 2016 om nu écht fit for summer te worden. Maar behalve een bikini body, willen ze ook meer mentale rust. Daarom hadden ze bedacht om hot yoga bij Absolute Yoga Amsterdam te doen. Deze yogaschool heeft veel lessen op verschillende niveaus (Hot A, Hot B, Hot Flow, maar ook Power Pilates) en is dus goed voor zowel lichaam als geest. Vorige maand is het erbij ingeschoten, maar vanaf deze maand zijn ze kind aan huis bij Absolute Yoga Amsterdam! Meer informatie over deze yogaschool? Klik hier.

Girlscene’s Danique en Emma gaan de uitdaging weer aan! Doe jij ook mee?