Lifestyle

Waarom je de Spaanse One Direction moet kennen

Nu One Direction een pauze heeft ingelast moeten we gauw op zoek naar een vervanger. Gelukkig barst de wereld met talentvolle muzikanten. Heb je al van de band Dvicio gehoord? Wij dopen Dvicio om tot One Direction uit Spanje, want de heren kunnen net zo goed zingen én zijn hartstikke knap. Een gouden combinatie. Maak kennis met de Spaanse boyband waar iedereen naar luistert! Wedden dat je fan bent nadat je een nummer hebt geluisterd?

Helaas, One Direction is met pauze en nu moeten we toch echt naar andere muziek luisteren. Gelukkig hebben we de Spaanse band Dvicio via Girlscene-lezeres Lianne ontdekt (thanks!). Dvicio is een Spaanse popgroep, opgericht in 2013. Daarvoor heette de band Tiempo Límite waarmee ze kleine hitjes scoorden. Inmiddels heet de band dus anders en hebben ze veel meer succes! De band bestaat uit 5 jongens (vrienden, waarvan 2 ook broers zijn) afkomstig uit Madrid (Spanje) :
– Andres Ceballos, zanger (22 jaar)
– Luis Gonzalvo, drummer (25 jaar)
– Nacho Gotor, gitarist (25 jaar)
– Martin Ceballos, bassist (24 jaar)
– Alberto (Missis) Gonzalez, gitarist (25 jaar)

In 2011 deden de heren mee aan een muziekwedstrijd van een radiozender met het nummer ‘Titanium’ en wonnen! Maar ze braken pas echt door met het nummer ‘Paraiso’, met dank aan McDonald’s. Werknemers van een Spaans McDonald’s filiaal deden een flashmob op het nummer, plaatsten het filmpje op YouTube en al gauw werd het filmpje duizenden keren bekeken. ‘Paraiso’ is daarna voor meerdere commercials gebruikt.

Het nieuwste nummer van de heren heet ‘Enamorate’. Ze hebben ook een album met de naam ‘Justo Ahora’ en hebben al een aantal prijzen op hun naam staan in Spanje. De leden van Dvicio schrijven al hun nummers zelf, maar zingen tijdens concerten ook covers van Engelse nummers zoals ‘Roar’ van Katy Perry. In Spanje is de band behoorlijk populair, maar het succes breidt zich nu ook uit naar Nederland.

Girlscene-lezeres Lianne had een spannende ontmoeting met haar favoriete band: “Ik besloot in juni naar Madrid te gaan, waar ze twee concerten gaven. Via Twitter wisten ze dat ik naar hun concert kwam, in eerste instantie kreeg ik alleen berichten hoe leuk ze het vonden dat ik kwam. Bij het concert die avond vertelde Andres dat normaal Alberto iemand uitkiest om op het podium te komen, maar dat het dit keer anders ging omdat er iemand uit Nederland was. Nadat iedereen mij aanwees vroegen ze me het podium op te komen en hebben toen een nummer voor mij gezongen voor duizenden mensen die in het publiek stonden.” De jongens zijn dus ook heel erg lief voor hun fans!

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Watch on YouTube

Wat vind jij van Dvicio?

Bedankt voor de tip, Lianne!

Must reads 👀