Food

4 makkelijke gerechten & snacks perfect voor om in bed te eten

Ontbijt in bed romantisch? Vast wel, wat wij vooral opmerken is dat het heel erg fijn is. Want wat is er nu beter dan het combineren van onze twee lievelingsdingen: eten en slapen? Er zijn namelijk van die dagen dat we ons warme bedje niet willen verlaten, maar toch verlangen naar voedsel. Maar wat moet je nou eten in bed? Girlscene geeft je wat ideeën, zónder gevaar voor knoeien ;-).

 

 

 

 

 

1. Alles wat er Instagramwaardig uitziet in een bakje
Natuurlijk willen we ons eten wel even delen op Instagram, welkom in 2016 ;-)! Daarom moet het er wel een beetje fotogeniek uitzien. Om het toch praktisch te houden serveren we het in een bakje, natuurlijk ook met een leuk printje. Want hé, Instagram-alert! Denk bijvoorbeeld aan havermout of quinoa. Wij zetten alvast twee mega makkelijke recepten onder elkaar die jij direct kan maken.

Havermout 
Breng ongeveer 200 ml melk in een pan aan de kook. Voeg hier ongeveer vier eetlepels havermout aan toe. Zet het vuur laag en laat het voor vijftien minuten even zachtjes doorkoken. Roer er af en toe doorheen om te zorgen dat het niet aanbrandt. Wordt de pap te dik? Voeg dan nog wat extra melk toe. Voeg na een kwartier nog wat zout toe en roer de havermout los met een beetje melk. Voeg nu toe wat jij lekker vindt zoals bessen, banaan, chocolade, kokos of iets anders :-). Super easy en makkelijk, maar een goede start van je dag.

Quinoa
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen. Voeg net voordat de quinoa klaar is stukjes peer, rozijnen en chiazaad toe. Verwarm dit nog even mee zodat alles lekker zacht wordt. Pak je Instagram-waardige kom en voeg hierin wat kaneel, honing, walnoten en chocolade. Meng nu je quinoa door het bakje en klaar is kees, mega eenvoudig en lekker.

 

 

2. Alles waar brood bij zit
Oké, we geven toe: brood kruimelt enorm, maar je hebt er geen bestek bij nodig. Je loopt dus niet te klungelen met messen en vorken, je schuift het zo naar binnen. Handig!

 

 

3. Alles wat te drinken is
Om te zorgen voor het minste knoei-gevaar zijn soepen ideaal. Je kunt deze namelijk eenvoudig drinken via een glas, geen lepel nodig. Hier heb je alvast twee lekkere recepten.

Courgettesoep
Snijd een hele courgette in kleine blokjes, snijd wat uien in reepjes en pers een aantal knoflookteentjes. Bak dit alles in wat olie. Voeg een klein beetje mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat de groenten eventjes bakken. Schenk vervolgens kipboullion in de pan, volg hiervoor de aanwijzingen op het pak. Kook de groenten gaar in de boullion voor ongeveer 20 minuten. Je kunt de soep zo laten, maar lekkerder is om hem fijner te maken wat een staafmixer of blender. Smakelijk!

Uiensoep
Smelt wat boter in een pan en voeg reepjes ui toe. Bak dit op een laag vuur en roer zo nu en dan door de pan. Bak dit voor ongeveer 25 minuten totdat de uien goudbruin zijn en bijna karameliseren. Voeg wat knoflook toe en roer twee minuten lang in de pan. Voeg al roerend de boullion in de pan samen met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat de soep voor ongeveer 25 minuten op laag vuur koken. Voeg om het af te maken nog een geroosterd sneetje stokbrood toe met met geraspte kaas. Zó lekker!

 

 

4. Alles wat je met je handen kan eten
Om het helemaal makkelijk te maken :-). Je kunt natuurlijk ook een zak chips pakken, geen bestek nodig en je kunt de zak direct weggooien wanneer deze leeg is. Maar ook lekker zijn bijvoorbeeld Italiaanse worstjes of gevulde vijgen.

 
  

Eet jij weleens in bed?

Bron, bron, bron, bron