Beauty

Deze drie lipkleuren ga jij deze zomer dragen

Wiehoe, met de zomer in het vooruitzicht kunnen we niet wachten om al onze zomerse make-upjes uit de kast te halen. De basis wordt lichter, de look neutraler en de lippen spreken op een andere manier. Maar wat zijn eigenlijk de grote trends als het op lipmake-up aankomt? Girlscene vertelt je dat in dit artikel, dus lees snel verder.

Girlscene’s Maudy schreef er hier al over: de beautytrends voor de zomer van 2016. Zij sprak met Lyne Desnoyers, Executive Director Global Makeup Artistry van MAC Cosmetics, over de laatste trends op het gebied van make-up, maar wat zijn eigenlijk de grote trends op het gebied van lipmake-up? Dat zet Girlscene in dit artikel op een rij. Bereid je alvast voor op twee teams: team roze en team rood!


Op de foto: Rimmel The Only One Lipstick in 100 Pink Me Love Me en 200 It’s A Keeper €11,99

Mat
Wat betreft finish blijven we ook deze zomer hangen bij de matte lipsticks. Alhoewel, er is ook een plek voor glans, maar daar vertellen we je later in dit artikel meer over. Mat it is, en daar springt onder andere Rimmel op in met hun nieuwe The Only One Lipsticks. De lipsticks zijn mat, maar voelen wel erg comfortabel aan. Bijna als een lippenbalsem! Als je houdt van een matte lip is zo’n lipstick in ieder geval ideaal voor jou. Verder kun je ook terecht bij MAC en hun nieuwste Retro Matte lipsticks. Geloof ons als we zeggen dat die de hele dag op hun plek blijven zitten. 😉

Glossy
Van het ene uiterste naar het andere uiterste… Maar ook glossy spotten we veel op de catwalk. Stiekem is de lip niet per se glossy, maar vooral glanzend. Tijdens Fashion Week werd er vaak een highlighter op een semi-glanzende lipstick gedept, waardoor je een soort glossy lip krijgt zonder een lipgloss te dragen. Erg mooi! Bovendien heb je dan geen last van het plakkerige gevoel op je lippen, waar niet iedereen even fan van is. Dit is dus een goede manier om toch een ‘glanzende’ lip te dragen zonder dat je er een lipgloss voor nodig hebt. 
 

Roze
Nog nooit zagen we zoveel my lips but better-kleuren tijdens Fashion Week. De roze-nude kleuren doken in bijna iedere show op. De modellen dragen een roze lipstick – die waarschijnlijk op de lippen zijn gedept – met een lichte glans. Je krijgt hierbij erg het no make-up, make-up gevoel. Met andere woorden: je ziet er erg natuurlijk uit, maar draagt wel make-up. Deze look is perfect voor dagen waarop je naar school of je werk gaat en niet te veel moeite kan of wil doen.

Verder vind je in team roze ook de felroze lipkleuren, voor als je niet van rood en oranje houdt. Denk aan een de matte fuchsia roze lipkleur van Marchesa. Hot! Backstage werd er veel MAC make-up gebruikt, waaronder het lippotlood in More To Love en de lipsticks Girl About Town en Flat Out Fabulous.
 

Rood en oranje
Is zo’n nude lipkleur helemaal niets voor jou? Dan heb je mazzel, want rood en oranje zijn de it-kleuren van het seizoen. Van milky oranje bij Jeremy Scott tot klassiek rood bij Oscar de la Renta: als je de komende maanden een felle lip wil rocken zit je met deze kleuren goed. Als het aan de designers ligt dragen we deze kleuren mat, waardoor je goed kunt experimenteren met matte lipsticks, maar ook met lippotloden. 


Deze kleur is deze zomer helemaal on trend! Het is de Be Creative lipstick in Desire (€14,95). 


Nog twee super kleuren: Make-Up Studio Poetic Pink en Make-Up Studio XOXO Red (€15,90).


Houd je van gloss? Deze kleuren zijn aanraders: Dior Addict Ultra Gloss in Cruise, Cosmic en Ultradior (€26,50).


Deze lipcrayons van Yves Rocher zijn fijn voor de zomer! De kleuren zijn: Rouge Flamboyant, Rouge Bordeaux, Rose Somptueux en Rouge Aquarelle (€13,90).

 
 

Welke lipkleuren vind jij het mooiste voor de zomer?

Foto’s door Renée en Cassandra

Must reads 👀