Beauty

De nageltrends voor lente en zomer 2016

Eén van de dingen waar we op de Girlscene-redactie aan het begin van een nieuw seizoen naar uitkijken zijn de laatste trends. Eerder schreven we al over de beautytrends voor de lente en zomer, maar wat zijn eigenlijk de grote trends op het gebied van nagels? Laten we daar even op inzoomen. In dit artikel staan de grote trends op een rij!

Nu de lente steeds dichterbij komt is het wel zo leuk om de laatste beautytrends door te nemen. Wat is tijdens de lente en zomer hot op nagelgebied? Laten we daarnaar kijken!

Knalkleuren
Het is vast geen verrassing, maar de knalkleuren zijn ook dit jaar weer helemaal terug. Van zalmroze tot koraaloranje: hoe opvallender de kleur, hoe beter. Wat je deze lente en zomer ook veel ziet is blauw. En dan niet de pastelkleuren van vorig jaar, maar knalblauw. Cool!


OPI She’s A Bad Muffuletta


OPI Got Myself Into A Jam-bayala


OPI Spare Me A French Quarter?


OPI Rich Girls & Po-Boys


Sally Hansen Digi-teal


Sally Hansen Tipsy Gypsy

Nude
Houd je niet van de knalkleuren of heb je zin in iets wat neutraal is? Dan haal je deze lente en zomer je hart op met de nude tinten. Dit jaar draait het niet per se om huidskleur nagellak, maar meer om de zachtroze kleuren waardoor je nagels er gezond uitzien.


L’Oréal Dimache Après-Moi


Rimmel New Romantic


OPI Humidi-Tea

Chroom
Jaren geleden experimenteerden we massaal met nagellak, waarna de metallic lakjes volgden. Een nagellak met metallic finish kan nog steeds, maar toch zien we deze lente en zomer een andere finish opkomen. Het is bijna als (duo)chroom. Cool om te proberen als je de standaard creamy nagellak zat bent! Het is wel even opletten met deze lakjes, want ze brengen niet heel egaal aan.


OPI Take A Right On Bourbon

Wat zijn verder de trends? Er vielen een paar dingen op tijdens Fashion Week:
– De lengte van de nagels mogen weer wat langer. Zeker een paar centimeter verder dan je vingertop. 
– De vorm tussen de nagels is weer vrij rond, op hier en daar een rechte nagel na.
– Nail art is terug van weggeweest! Deze lente en zomer wordt het wel eenvoudig gehouden. Denk aan een verticale streep op de nagel of juist een V-patroon.
– Semi-matte nagellak is iets moeilijker te vinden, maar wordt wel veelvuldig gespot op de catwalk.
– Geen lange nagels van jezelf? Tijdens Fashion Week gebruikten ze veel nepnagels.

 
 

Wat zijn jouw favoriete nageltrends?

Must reads 👀