Lifestyle

Zo maak je de perfecte selfie voor je cv!

We schreven al eerder hoe jij de perfecte cv maakt, maar daar hoort natuurlijk ook een goede foto bij. Nee, dan bedoelen we niet die vakantiefoto in bikini ;-). Voor je cv of LinkedIn heb je namelijk een professionele foto nodig. Dit is helemaal niet lastig en eenvoudig zelf te maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje zodat jij straks een verbluffende foto hebt. Kijk en leer…

Eén van de beste manieren om je cv of LinkedIn professioneel te maken is met een goede foto. Met je tekst heb je namelijk al laten weten wie jij bent, maar met een foto kun je dit écht laten zien. Een foto kan ervoor zorgen dat je jouw unieke stijl kan laten zien en je iedereen voor je wint. Kassa! Een selfie werkt prima, maar je moet er wel even werk van maken. Een oude duckface selfie die je nog op je telefoon hebt staan is namelijk niet goed genoeg. Met de volgende tips heb jij straks een fabulous selfie voor je cv!

1. Goed licht is super belangrijk, kijk maar naar selfie queen Kim K. Goede belichting kan je selfie maken of breken. Zonder goede belichting wordt het niets. Het beste is om een foto te maken met daglicht, dit is het meest natuurlijk. Ga daarom dichtbij je raam staan en ga op zoek naar het mooiste licht. Licht van voren werkt beter dan licht van opzij, hier krijg je namelijk rare schaduwen van.

2. Kies voor neutrale kleding die past bij het soort werk dat je zoekt. Dit geldt ook voor je foto op LinkedIn, dit is namelijk een soort online cv. Je wilt je outfit simpel houden zonder al te veel heftige kleuren of drukke printjes. Houd ook je sieraden basic. Laat die grote statement ketting in de kast, kies voor iets wat niet zo afleidt van je gezicht. Je wilt namelijk dat ze focussen op je gezicht, vooral je ogen. Want, de ogen zijn de ramen van de ziel. Let er even op dat je fotosessie niet op een fotoshoot gaat lijken. Je hebt later nog genoeg kansen om je modegevoel te laten zien als je er eenmaal werkt.

3. Houd je make-up rustig en simpel. Die paarse oogschaduw is leuk voor als je in het weekend gaat stappen, maar voor je profielfoto is het een beetje too much. Doe je make-up precies zoals je het altijd draagt. Omdat het hier ook om je gezicht gaat is het belangrijk dat je haar niet al te veel in het gezicht hangt. Daarnaast is het handig om je foto te maken direct nadat je klaar bent met je make-up en haar. Nu zie je er namelijk nog fresh uit ;-).

4. Let op je uitdrukking tijdens het maken van de foto, sommige mensen kijken namelijk boos wanneer ze niet lachen. Probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen zodat je erachter komt wat wel en niet werkt voor jou. Probeer je lach niet te forceren en het een beetje spontaan te houden. Dit is ook geen tijd om gekke bekken te trekken of een pruilmondje op te zetten, keep it natural. Vraag ook feedback aan mensen om je heen, misschien kiezen zij namelijk juist voor een andere foto.

5. Zeg bye bye tegen filters. Heel leuk voor op Instagram, maar voor een cv-foto is het not done. Natuurlijk kun je de foto een beetje lichter maken, maar let er niet op dat het Valencia-achtig wordt ;-). Je wilt namelijk niet op sollicitatie komen en de persoon in kwestie herkent je niet… Oeps!

6. Even iets om in gedachten te houden: een LinkedIn-foto staat altijd links op de pagina. Als je dus op je foto naar rechts kijkt lijkt het alsof je een ‘verhaal vertelt’. O ja, een foto later spiegelen voor dit effect is een absolute no-go ;-). Zorg ook dat je voor alle socialmediakanalen dezelfde foto’s kiest, dit zorgt dat je goed te herkennen bent.

7. Kies voor een rustige achtergrond met een effen muur. We willen namelijk niet jouw vieze wasgoed op de achtergrond van de foto zien ;-).

Wat voor een foto heb jij voor jouw cv?

Bron, bron