Beauty

Haartrend: kort, korter, gemillimeterd

Mooi hoor, die lange lokken, maar echt praktisch is het natuurlijk niet. Altijd klitten, statisch haar en als het regent lijk je wel een verzopen kat. De laatste tijd zien we steeds vaker kortere kapsels, van gemillimeterd tot de lob, de variatie is eindeloos. Als je nog een laatste zetje nodig hebt om de schaar in je haar te laten zetten of als je gewoon inspiratie wilt opdoen, is dit artikel voor jou. Enne, laat je weten welk kapsel je genomen hebt?

De laatste tijd zien we de haarlengte steeds verder naar boven optrekken. Met stijliconen en inspiratiebronnen als Ruby Rose, Kaley Cuoco, Willow Smith en covermodel Soekie Gravenhorst lijkt de trend kort, korter, gemillimeterd. Nu willen we niet zeggen dat je direct de tondeuse over je hoofdhuid moet trekken, want er zijn ook te leuke tussenlengtes. Maar welke lengte past nu het beste bij jouw gezicht? Je hoeft je natuurlijk niet aan de regels te houden, want die zijn er immers om gebroken te worden. Hieronder vind je wat over het algemeen aangeraden wordt bij een bepaalde vorm.

Rond gezicht:
Bij een rond gezicht wil je met je kapsel eigenlijk de illusie wekken dat je gezicht langer is. Dit doe je door te kiezen voor volume bovenop. Ook een scheiding in het midden kun je goed hebben. Wil je een pony? Neem dan een schuine lok. 

Vierkant gezicht:
Heb je een relatief groot voorhoofd en een hoekige kaaklijn? Kort tot halflang staat het beste. Ook hier geldt dat volume bovenop werkt om je hoofd langer te laten lijken en golven maken je vormen zachter. Als je voor bijvoorbeeld een lob kiest, zorg dan voor subtiele lagen. Te kort of een kapsel met veel hoeken staat jou waarschijnlijk niet.

Langwerpig gezicht:
Dit heb je met een smalle kin en een hoog voorhoofd. Kort of halflange kapsels zijn voor jou gemaakt. Je wilt in dit geval je hoofd breder laten lijken en dat kun je doen door je haar aan één kant achter je oor te dragen. Een zijscheiding staat jou het beste en een bob of lob kun je heel goed hebben.

Hartvormig gezicht:
Jouw gezicht is breed bij de slaap en smaller bij je kaak waarna het loopt naar een smalle en puntige kin. Je kunt een smalle bovenkant goed hebben en dat mag naar beneden meer volume hebben. Bij kort haar is het belangrijk dat je de lagen aan de bovenkant lang laat. Langer komt het beste uit met een lengte voorbij de kin.

Peervormig gezicht:
Dit is het tegenovergestelde van hartvormig. Je kaaklijn is het breedste deel van je hoofd. Qua volume moet je bij je slapen veel creëren. Als je langer haar hebt, doe het dan achter je oren om te zorgen dat de aandacht naar je ogen gaat. Lang haar is niet je ding, want dan komt de aandacht op je kaaklijn te liggen.

Ovaalvormig gezicht:
Lucky bastard, ze zeggen dat bij jou alles staat! De lengte van jouw gezicht is ongeveer anderhalf keer de breedte. Je kunt je haar goed uit het gezicht dragen, om de vormen van je gezicht goed te benadrukken. In principe kun jij dus sowieso je koppie millimeteren ;).

Dan nu de inspiratie voor jouw nieuwe kaspel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Andrélon Shampoo  /  Schwarzkopf Haarwax

Twijfel jij erover om kort te gaan? Welk kapsel zie je het meest zitten?

bron, bron, bron, bron