Beauty

Tijdbesparende beautytips die ieder meisje moet kennen

Het gemiddelde meisje houdt er misschien van om zichzelf op te tutten, maar eerlijk… Heb jij daar ‘s ochtends veel tijd voor als je naar school of werk moet gaan? Waarschijnlijk niet. Dan is het belangrijk om in zo’n kort mogelijke tijd fatsoenlijk de deur uit te stappen. De volgende tijdbesparende beautytips helpen daarbij.

1. Stop je dagelijkse producten in een tasje
Wat enorm veel tijd scheelt is als je de producten die je iedere dag gebruikt in een make-up tasje stopt. Zo hoef je niet naar je lippenbalsem te zoeken tussen al je lipsticks en heb je je mascara binnen no time gevonden. Heb je je verslapen maar wil je wel je make-up meenemen? Dan hoef je alleen maar dit tasje in te pakken en heb je al je belangrijke producten bij je.

2. Gebruik een wimperkruller
Besteed je veel tijd aan het aanbrengen van je mascara? Gebruik dan een wimperkruller. Deze tool zorgt ervoor dat je wimpers binnen een paar seconden gekruld zijn waardoor je niet bezig bent met drie lagen mascara aanbrengen om een beetje volume te krijgen. Een wimperkruller neemt op deze manier werk uit handen!

3. Mix foundation met je dagcrème
Nog zo’n handige en snelle tip is om je foundation met je dagcrème te mengen. Hierdoor wordt je huid gehydrateerd én egaal. Bovendien zie je er net iets natuurlijker uit als je je foundation mengt met je dagcrème, omdat de dekking dan lichter wordt. 
 

4. Gebruik highlighter op verschillende manieren
Waarschijnlijk wil je er gezond uitzien, dus een beetje glans op je gezicht is dan de ideale beautytip. Het is een snelle manier om er direct fris uit te zien, want je kunt highlighter bijvoorbeeld aanbrengen op de jukbeenderen, maar ook op je oogleden als oogschaduw, onder je wenkbrauwen, op je neus en op je cupidoboog voor vollere lippen. Pak een compacte kwast zodat je in één keer je hele gezicht kunt voorzien van een beetje glans.

Lees hier meer over highlighter.

5. Spray droogshampoo in vet haar
Iedereen heeft weleens van die dagen dat je met vet haar wakker wordt en dat je eigenlijk geen tijd hebt om het te wassen. Droogshampoo is dan je beste vriend! Dit product absorbeert het vet waardoor je haar er iets frisser uitziet. Nog een tip: draag je haren vast, dat ziet er meestal net iets beter uit als je vet haar hebt.

Lees hier meer over haarstijlen die vet haar verbergen.

6. Breng een gekleurde lippenbalsem aan op je lippen
Wie amper tijd heeft voor make-up heeft zeker een gekleurde lippenbalsem nodig. Met een kleurtje op je lippen en eventueel wat mascara op je wimpers lijkt het namelijk meteen al alsof je veel moeite hebt gedaan, terwijl je eigenlijk in twee minuten klaar bent.

7. Red vermoeide ogen met oogpotlood
Soms heb je niet genoeg geslapen en zijn je ogen rood. Niet veel aan te doen… Of wel? Als je oogpotlood aanbrengt kun je de roodheid in ieder geval mooi verbergen. Een nude tint neutraliseert de roodheid, terwijl bruin of zwart je ogen meer laten spreken.

8. Breng alleen concealer aan
Geen tijd om je hele basis te doen, maar wil je wel je huid egaliseren? Dan is concealer onmisbaar. Concealer kun je aanbrengen om donkere kringen onder je ogen te verdoezelen, maar ook om onzuiverheden te verbergen en rode plekken te neutraliseren. Even afpoederen en je huid ziet er al heel anders uit.

 
 

Wat zijn jouw tijdbesparende beautytips?

Must reads 👀