Beauty

S.O.S.: Eerste hulp bij statisch haar

3

Nu het buiten alleen maar kouder en kouder wordt en de verwarming steeds hoger staat hebben we er weer last van… statische haren! Jij kunt niet meer normaal naar buiten zonder dat het lijkt alsof je elektrisch geladen bent. Is jouw haar ook zo statisch? Gelukkig hebben wij dé oplossing! Door deze tips is statisch haar zo verleden tijd.

Statisch haar ontstaat door de wrijving die ontstaat tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes. Wanneer je haar vooral bestaat uit deeltjes die negatief geladen zijn wordt je haar statisch. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat we last hebben van statisch haar? We hebben vooral last van statisch haar in de winter. Dit is logisch want we moeten namelijk de kou trotseren. De kou droogt onze haren uit en zorgt dat onze haren niet genoeg vocht krijgen. Gelukkig zijn er een heleboel tips tegen statisch haar. Girlscene deelt deze tips met jullie.

1. Droog haar wordt eerder statisch. Gebruik dus vooral producten die het haar niet al te veel uitdrogen. Kies voor een voedende conditioner en shampoo. Het kan ook helpen om minimaal één keer per week een haarmasker te gebruiken om je haren te helpen tegen uitdroging.

2. Ook van föhnen, stijlen en krullen wordt je haar droger. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden.

3. Je borstel kan al een groot verschil maken. Zorg er daarom voor dat je in de winter geen metalen of plastic borstel gebruikt. Hierdoor wordt je haar allemaal maar statischer. Gebruik je toch een plastic borstel, spray dan wat haarlak op de borstel. Dit voorkomt dat je haar statisch wordt.


4. Is het te laat en is je haar ontembaar en statisch? Met een beetje wax zorg jij dat alles goed op z'n plaats blijft zitten.

5. Een handige, maar tikkeltje vreemde tip is handcrème. Is je haar statisch na een tocht door de kou? Pak dan snel jouw handcrème erbij. Verdeel de crème over je handen en laat het even intrekken. Wanneer de crème bijna ingetrokken is verdeel je het met je handen door het haar. Weg statisch haar!

6. Nog een beetje een rare tip: droogtrommeldoekjes. Ja, we hebben het over die doekjes die je in de droger stopt om te zorgen dat je was lekker ruikt… Wrijf een doekje over je haar vanaf de wortel tot de punt. Voordat je het weet is je haar weer normaal.

7. Een muts is een grote boosdoener van statisch haar, maar jij wilt deze winter natuurlijk geen kou lijden. Spray daarom een beetje haarlak op je muts zodat je haar niet zo snel statisch wordt.


8. Heb jij nu ontzettend veel last van statische haren? Probeer dan een keer je haar te wassen met volle melk. Verdeel de melk over het haar en plaats een douchekapje eroverheen zodat de melk goed kan intrekken. Laat dit zitten voor ongeveer één uur.

9. Nylon, wollen en synthetische kleding zorgen voor een extra negatieve lading waardoor je haar nog sneller statisch wordt. Kies daarom liever voor kleding van katoen.

10. Niet alleen kleding, maar ook schoenen zorgen ervoor dat je haar statisch wordt. Wanneer je bijvoorbeeld over een kleed loopt met een rubberen of plastic zool ontstaat er een wrijving. Dit kan alleen ontsnappen via je haar. Je kunt dus beter kiezen voor leren zolen.

Nog meer tips nodig? Bekijk dan dit artikel.

Heb jij nog tips voor statisch haar?

Bron, bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

 • 3 jaar geleden Flawr.

  Superfijne tips!

 • 3 jaar geleden Suus

  https://www.youtube.com/channel/UCjf3DbXUGIRE9P6zojYkwqw

  kijk op ons kanaal de video over winterlifehacks!

 • 3 jaar geleden Flappie

  Wat dacht je van leave in conditioner?

 1. 1