Beauty

Dit is de manier om je gezicht schoon te maken

Het is een absolute zonde om zonder je gezicht te wassen in bed te duiken. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je twee keer per dag je gezicht wast zodat dode huidcellen en bacteriën verwijderd worden van je gezicht. Toch is het niet altijd goed om je huid te wassen. Zo is het dagelijks scrubben of exfoliëren van je gezicht niet goed voor je. Maar hoe moet je dan wél je huid schoonmaken…?

Er is het gevaar dat je je gezicht té vaak schoonmaakt. Sommige scrubs zij namelijk zeer agressief waardoor je huid erg geïrriteerd raakt en je de situatie eigenlijk alleen maar erger maakt. Vooral mensen die last hebben van acne denken dat ze flink met scrubben de poriën schoon houden en olie verwijderen. Maar je gaat juist alleen maar méér olie aanmaken omdat je de huid steeds stript van de natuurlijke oliën met scrubben. Daarom is het beter om een cleansing oil te gebruiken. Dit stimuleert de huid juist en zorgt dat de olie- en vochtbalans op peil blijven zonder te irriteren.

Een cleansing oil bevat veel antioxidanten en vitaminen die ook de huid helpen de vochtbalans goed te houden. Hierdoor krijg je die prachtige glans zonder dat er highlighter aan te pas is gekomen.

​Een klein ding waar je nog op moet letten als je een olie gebruikt is hoe je dit gebruikt. Een scrub werkt snel, maar voor een olie is het belangrijk dat je deze eerst goed in de huid masseert. Laat het hierna voor vijf minuten op de huid zodat de huid en de poriën goed gereinigd worden.

Door minder agressieve producten te gebruiken en te kiezen voor een olie of rozenwater blijft je huid automatisch een stuk beter gehydrateerd. Je kunt daarom een minder zware dagcrème gebruiken. Het is erg belangrijk om altijd een dagcrème te gebruiken zodat je huid niet uitdroogt en je een barrière creëert. Let er wel op dat je een crème kiest die bij jouw huidtype past. Het heeft geen zin om met een droge, gevoelige huid een dagcrème te gebruiken voor een vette huid. Weet je niet precies wat voor een huidtype je hebt? Vraag dan advies in een winkel. Advies vragen betekent niet dat je direct verplicht bent wat te kopen. Je kunt best Douglas inlopen voor advies, maar later bij Kruidvat een goedkopere variant kopen.

Let er wel op dat de textuur van je huid kan veranderen wanneer je niet meer kiest voor exfoliërende producten en scrubs. De dode huidcellen blijven nu namelijk op de huid liggen en worden niet verwijderd. Het is daarom belangrijk ongeveer één keer per week je huid zachtjes te scrubben om de huid stralend en soepel te houden. Maar doe dit zeker niet elke dag.

Het kan best zijn dat je niet direct verschil ziet nadat je bent afgestapt van het dagelijks scrubben. Je gezicht heeft namelijk een paar weken nodig om zich aan te passen. Heb daarom geduld en voordat je het weet zie je resultaten.

Wil jij jouw beauty regime een extra touch geven? Voeg dan wat pepermunt of lavendel toe aan je olie. Het lijkt haast alsof je je in een spa bevindt, heerlijk!

 

Hoe maak jij jouw huid schoon?

Bron, bron

Must reads 👀