DIY: haarband met veertjes

Fashion door Redactie

De haarband bewerkt met strass, stoere studs, pailletjes zijn een must in je accessoirecollectie. En niet te vergeten de haarband bewerkt met veertjes... Naast dat je deze gewoon in de winkel kunt kopen, kun je ook gewoon zelf creatief aan de slag gaan. Erg leuk voor een avondje uit, een feestje of gewoon een finishing touch van je partyoutfit!

Benodigdheden: 

- Stijf stuk stof (verkrijgbaar bij een stoffenwinkel)
- Knoopjes (hoeft niet perse)
- Verschillende stukjes stof, afhankelijk van jouw smaak
- (Stof)lijm
- Veertjes
- Haarband
- Lijmpistool en voor de zekerheid wat reserve lijmsticks
- Schaar
- Naaimachine
- Garen

Stap 1:

Het knippen van de stof. Teken een sjabloon met de gewenste afmetingen; hieraan worden uiteindelijk je veren bevestigd. Leg het sjabloon op de stijve en op de gewone stof. Knip vervolgens uit de stoffen het sjabloon. Wanneer je dit hebt gedaan, heb je in totaal drie sjabloontjes van stof met dezelfde afmetingen (twee uit het gewone stof en één uit de stijve stof). Leg de twee gewone stoffen op elkaar en naai/lijm het geheel rondom, tot ongeveer 1 á 2 cm vanaf de rand. Let op! Laat aan de boven- of onderkant een kleine opening, aangezien daar straks het stukje stijve stof in wordt gebracht.

Stap 2:

Stop in de opening van het genaaide geheel de stijve stof en naai of lijm het geheel rondom goed dicht.

Stap 3:

Bevestigen van de veertjes
. Begin op het bredere stuk van het hoofdstukje met het naaien/lijmen van de veertjes. Doe dit in rijen naar beneden en let er goed op dat alle punten naar beneden wijzen. De rijen veertjes moeten goed op elkaar aansluiten, op deze manier krijg je het mooiste effect.

Stap 4:

Verberg de punten van de veertjes. Doe dit door middel van een leuke knoop of een ander verzonnen detail.

Stap 5:

Bevestig het verenstukje op de haarband.
Gebruik hiervoor lijm of, nog beter als je die hebt: een lijmpistool. Lijm het verenstukje op de haarband en laat dit ongeveer 3 minuten drogen. Hier beneden en bovenaan zie je het eindresultaat...

door Danique