Lifestyle

5x hilarische, gênante & leuke Valentijnverhalen

Eén dag in het jaar staat geheel in het teken van romantiek, liefde en passie. We hebben het natuurlijk over Valentijn. Valentijn is dé ultieme gelegenheid om ein-de-lijk je liefde te verklaren aan je buurjongen, je moeder te bedanken, je geheime aanbidder een kaartje te sturen of je vriend/vriendin mee te nemen op een date. Samen maak je er een mooie dag van, maar soms verloopt niet altijd alles zo spoedig… 

Soms verloopt een date rampzalig, blijkt je stille aanbidder je buurjongen van negen jaar te zijn of word je gek van alle verliefde stelletjes rondom Valentijn. Girlscene vroeg aan jullie de leukste, grappigste, hilarische en gênante persoonlijke verhalen. Deze verhalen hebben wij samen gebundeld in dit artikel. Enjoy 🙂

#1
“Mijn vriend en ik zijn nu vier jaar samen. Ik ben nu zeventien jaar en kan nog goed herinneren hoe ik als dertienjarig meisje mijn eerste Valentijnsdag mét vriendje vierde. Mijn vriendin en ik hadden rond dezelfde tijd “verkering” gekregen. Na een prille eerste maand, hadden we onze Valentijnsdag in aanzicht. Een week voor Valentijnsdag gingen we naar de Jamin om iets leuks uit te zoeken, uiteindelijk kwamen we op chocoladeharten. Zij nam een bruine, ik een witte. Het was een groot chocoladehart op een stick, daarbij kochten we een mooie Valentijnskaart. De dag voor Valentijnsdag schreef ik met mijn -kuch gebrek aan- poëzie skills een mooie tekst.

Mijn vriendin, Elina en ik fietsten altijd samen naar school en hadden voorgenomen om extra vroeg te vertrekken zodat we onze vriendjes konden opwachten. Onze vriendjes fietsten ook altijd samen naar school en waren ook vrienden. Op de betreffende dag was ik zoals altijd aan de late kant, gehaast nam ik het chocoladehart naar beneden en op een of andere gekke manier, zwaaide ik hem tegen onze keukentafel aan. Hoe weet ik nog steeds niet, maar hij brak doormidden. Geweldig, je eerste Valentijnsdag en je geeft een gebroken hart. Hoe ironisch. Toen hij het uitpakte keek hij mij een beetje raar aan. Mijn vriendin legde schaterlachend uit waarom het hart gebroken was en toen kon hij er gelukkig wel om lachen. Ondanks dat ik hem een gebroken hart gaf, zijn we na vier jaar wel nog steeds samen en gelukkig :-)!” 

#2
“Toen ik in de tweede klas zat was mijn beste vriend verliefd op een meisje. We besloten samen een briefje voor haar te schrijven of ze misschien een keer iets wilde afspreken. Toen het briefje klaar was gooiden we het briefje in haar kluisje, althans dat dachten wij. Het briefje was in het kluisje van haar beste vriendin gevallen. Omdat we geen naam op het briefje hadden gezet voelde haar vriendin zich gevleid. De twee vriendinnen wilden graag weten van wie dit briefje kwam, dus was mijn beste vriend toch maar op beide dames afgestapt om de situatie uit te leggen. We hebben er met zijn allen erg hard om gelachen, alleen liep het niet uit op een afspraakje.”

#3
“Ieder jaar organiseert de leerlingenraad op school een Valentijnsactie. Je kan degene op wie je stiekem een crush hebt, een roos sturen. Het werkt als volgt: je stopt wat geld in een envelop voor de roos, schrijft een boodschap (anoniem of niet), geeft de naam en klas van de ontvanger door en probeert deze stiekem in de brievenbus van de leerlingenraad te gooien. In de eerste klas, nu vijf jaar gelden, was ik hopeloos verliefd op een jongen uit mijn jaar en ik besloot hem een roos te sturen. Op de dag dat ze uitgedeeld werden bleek dat hij ziek was. Wekenlang heb ik moeten toezien hoe de roos verpieterde in het kantoor van de leerlingenraad.
Drie jaar later besloot ik het opnieuw te proberen. Ik was verliefd geworden op een nieuwe jongen in mijn klas en besloot hem dat jaar een roos te sturen. En wat bleek, op Valentijnsdag toen ze de rozen gingen uitdelen? Juist, ook hij was ziek! Ik kon wel janken, daar ging mijn boodschap en mijn geld. Ik heb besloten nooit meer mee te doen aan zo’n actie aangezien er duidelijk een vloek op me rust.”

#4
“Twee jaar geleden had een super lief vriendje en we zouden op Valentijnsdag twee maanden hebben. We hadden afgesproken om uit school naar een romantisch plekje te fietsen. Maar zoals altijd moest dit bij mij weer eens fout gaan, mijn BFF kwam ons “toevallig” tegen toen we er naartoe aan het fietsen waren. Direct toen mijn BFF bij ons fietste werd ik totaal genegeerd en het leek wel alsof hij haar leuk vond en niet mij. Ik was met hem op onze speciale plek beland, maar hij gaf me geen aandacht en zat alleen met mijn vriendin te flirten. Ik ben ik een boze bui naar huis gefietst nadat ik zeker tien minuten volkomen was genegeerd.
Toen ik thuis kwam kreeg ik een sms’je, van mijn vriendje. Ik vond hem zo’n loser op dat moment en ik voelde mezelf verraden. Ik stuurde hem terug: “Waar was jij het afgelopen half uur met je gedachten?”, hij snapte me niet en zei dat ik niet weg had moesten fietsen. Later kreeg ik een Snapchatberichtje van een van zijn vrienden. Hij zat met mijn vriendin te zoenen in zijn kamer terwijl ze Fifa speelden! Ik was zo boos dat ik het direct uit heb gemaakt via een sms’je en zijn nummer direct blokkeerde. Die best friend heb ik genegeerd voor een half jaar, daarna zijn we nooit echt meer vriendinnen geworden en tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds een super hekel aan haar. “

#5
“Ik was een week op vakantie in Oostenrijk met wintersport. Vanaf dag één had ik al een hele leuke Duitse jongen gezien in het hotel en hij mij ook. We keken vaak naar elkaar en liepen mekaar ook vaak voorbij. Toch hadden we beiden niet de guts om iets tegen te zeggen. De dagen gingen voorbij en het vertrek terug naar Nederland helaas ook. Tot op de laatste dag zijn we stiekem naar elkaar blijven kijken. “Het mocht niet baten”, dacht ik in mijzelf. Maar ik was zo teleurgesteld toen in thuiskwam dan ik middenin de nacht besloot om een (maffe) e-mail naar het hotel te schrijven. Ik had gevraagd of het hotel eventueel mijn nummer zou kunnen geven aan de jongen die in de tweede eetzaal zat samen met zijn moeder. Het was een gedetailleerde descriptie. Nietsvermoedend ging ik weer slapen.
Toen ik die ochtend erna wakker werd had ik een e-mail van het hotel, ze hadden mijn nummer doorgegeven! Ik kon het niet geloven! Wat bleek nou, hij kwam al jaren in het hotel samen met zijn moeder en het personeel kende hem goed. Via Whatsapp zijn we gaan praten en het blijkt dat we super veel gemeen hebben. We worden steeds closer en echt verliefd op elkaar. Het enige probleem is dat hij helaas op dit moment in Salzburg studeert en ik in Nederland woon, maar we plannen vaak weekendjes weg. Ik kan het nog altijd niet geloven, maar ik weet gewoon dat dit alleen was gebeurd als we ook echt samen horen.”

Heb jij zoiets meegemaakt?

Must reads 👀