Lifestyle

5x hilarische, gênante & leuke Valentijnverhalen

Eén dag in het jaar staat geheel in het teken van romantiek, liefde en passie. We hebben het natuurlijk over Valentijn. Valentijn is dé ultieme gelegenheid om ein-de-lijk je liefde te verklaren aan je buurjongen, je moeder te bedanken, je geheime aanbidder een kaartje te sturen of je vriend/vriendin mee te nemen op een date. Samen maak je er een mooie dag van, maar soms verloopt niet altijd alles zo spoedig… 

Soms verloopt een date rampzalig, blijkt je stille aanbidder je buurjongen van negen jaar te zijn of word je gek van alle verliefde stelletjes rondom Valentijn. Girlscene vroeg aan jullie de leukste, grappigste, hilarische en gênante persoonlijke verhalen. Deze verhalen hebben wij samen gebundeld in dit artikel. Enjoy 🙂

#1
“Na heel wat slechte dates had ik de hoop nog niet opgegeven. Via Tinder leerde ik een nieuw iemand kennen. Hij was al een paar maanden single en na een lange relatie vond hij dat hij er nu wel weer op uit mocht gaan. Na een romantische eerste date en een wat actievere volgende date was het moment dan eindelijk zover. We waren bijna 3 maanden, 11 dates, verder en hij bleef voor het eerst slapen. Na een romantische avond volgde een leuk dagje uit. Eigenlijk liep alles super en hij stelde me de week erna zelfs voor als zijn vriendin. Het was dus “officieel” dat we samen waren en mijn geluk kon niet op.

Het volgende weekend zou hij met zijn beste vriend een echt mannenweekendje houden dus als goede vriendin had ik hem veel plezier gewenst en niet geklaagd dat de berichtjes die ik kreeg dronken app’jes waren om drie uur ‘s nachts. Maandagochtend was hij weer nuchter en volgenden de gewoonlijke lieve berichtjes weer.

We zouden die avond uiteten gaan om bij te kletsen. Totdat ik rond de middag een berichtje kreeg. Hij moest een “pas op de plaats maken”. Met andere woorden: hij was toch niet klaar voor een relatie en hij had er zelfs over nagedacht om het via een app’je te sturen in plaats van het me te zeggen. Zo was het minder kwetsend en hoefden we beide vanavond niet de deur uit.

Ik denk niet dat ik moet uitleggen hoe kwaad en gekwetst ik was. Ik heb daarna ook nooit meer iets van hem gehoord. Telefoontjes nam hij niet op en berichtjes werden gewoon genegeerd. Ik weet tot de dag van vandaag niet wat er in dat weekend gebeurd is en hoezo hij ineens zo reageerde. Ik hoop dat jullie zoiets nooit hoeven mee te maken!”

#2
“Ik zat in de eerste van de middelbare school en de hele dag deden mijn klasgenoten al raar. Ik begreep waarom ze raar deden toen ik in mijn kluisje keek. Ik zag een heel klein roze briefje met een hartje er op. Toen ik aan de achterkant van het briefje keek stond daar: wil je “vrienden” met mij zijn?. Ik zei ja, omdat ik dacht dat hij ECHT alleen vrienden bedoelde. Je verwacht niet als twaalfjarige brugmug dat iemand niet bedoelt wat hij zegt. Hij ging altijd tussen mij en mijn vrienden staan. En op een gegeven moment gingen mijn vrienden niet eens meer bij mij staan of liepen ze weg omdat ze wisten dat hij er weer bij kwam. Ik heb hem aardig geprobeerd te zeggen dat ik geen vrienden meer wilde zijn, maar hij had een bord voor zijn kop. Toen hij het nog niet begreep heb ik hem uitgescholden, waar ik nu spijt van heb. Ik kwam hem pas tegen en vroeg hem hoe het nou zat met “vrienden” zijn. Hij zei eerlijk dat hij bijbedoelingen had en moest om zijn eigen actie lachen. Nu zijn we wel echt vrienden, zonder bijbedoelingen.”

#3
“Ik had mijn eerste date in een restaurant met mijn ‘crush’ op Valentijn. Het was eigenlijk niet eens op Valentijnsdag gepland. Na een gezellige avond stond hij op en liep als een echte gentleman naar mij toe om mijn stoel naar achter te schuiven. Ik stond op en hij schoof mijn stoel naar achteren, maar wat bleek; mijn jurkje zat vast achter een schroef in mijn stoel. Hij liep al weg en ik zat maar te trekken aan dat jurkje, maar hij schoot niet los. Uiteindelijk keek hij achterom en ik stond daar met een rode kop. Hij lachte en kwam me helpen, en na een hoop getrek en gepiel scheurde mijn jurkje dus los. We wilden het restaurant uitlopen maar werden tegengehouden door een serveerster. “Ik vind het heel erg om te zeggen, maar je jurkje is gescheurd.” Ik wilde zeggen dat ik het wist, maar ze praatte door. “Hij is op niet zo’n fijne plek gescheurd en je ziet nu dus je, ja uhm, string”. Mijn jurkje was dus precies bij mijn kont gescheurd en heel het restaurant had zojuist mijn rode Valentijnstring gezien. Heel erg, ik schaam me er nog steeds voor!”

#4
“Ik had een mega crush op een jongen uit m’n klas. We speelden heel veel samen en op Valentijnsdag besloot ik een reep chocolade voor hem te kopen. Zo’n mierzoet ding met “I love you” en veel hartjes erop. Toen ik deze aan hem gaf werd ik vierkant uitgelachen. Hij gooide het papiertje op de grond en wilde niet eens de reep met mij delen. Nu zo’n tien jaar later zit er nog steeds een deukje in m’n ego…”

#5
“Ik had vier maandjes met mijn vriendje (oké, ik moet toegeven.. ik zat in groep acht toen ik dit mee had gemaakt dus…) en ik was helemaal blij toen het eindelijk Valentijnsdag was. Ik had zelf een kaart in elkaar geknutseld waar ik met veel liefde aan had gewerkt. Ik vond het raar dat ik niks terug had gekregen. Ik vroeg dat aan hem, wat achteraf ontzettend onbeschoft was. Maar hij had het dus in dat gesprek uitgemaakt! Op Valentijnsdag! En ik had me toch liefdesverdriet… Gelukkig ben ik er al wel weer overheen ;)!”

De leukste Valentijn items shop je hieronder door op de afbeelding te klikken!

 
 

Heb jij zoiets meegemaakt?

Must reads 👀