Food

3x de lekkerste croissantjes

Heb jij geen flauw idee wat je vandaag moet lunchen? Neem een croissantje! Het is vandaag namelijk croissant-dag. Op de redactie zijn we verliefd op croissantjes. Het liefst zouden we er elke dag eentje eten, maar helaas denkt ons lichaam daar anders over ;-). We kennen natuurlijk allemaal de traditionele croissantjes met kaas, jam of chocoladepasta, maar wist je dat je nog veel meer lekkers op je croissantje kan smeren? Girlscene zet de heerlijkste combinaties op een rijtje. Dat wordt smullen!

Spaans croissantrolletje
BENODIGHEDEN:
– 1 blik super croissants
– 100 g geraspte kaas
– Halve rode paprika
– 100 g chorizo
– 1 el curry
– Ui
– Ei

WAT TE DOEN:
1. Zet de oven op 200 graden voordat je begint met het maken van de croissantjes.
2. Haal het croissantdeeg uit het blikje en druk met je vingers de gaatjes dicht. Smeer daarna het deeg in met een laagje curry.
3. Leg nu de chorizo over het laagje curry. Snijd hierna de ui en de paprika en verdeel dit ook over het laagje deeg. Eindig met een laagje kaas.
4. Rol nu het deeg op aan de lange kant en maak kleine rolletjes. Leg deze in de oven en bestrijk ze nog met een beetje ei voor een mooi kleurtje.
5. Voeg eventueel nog een laagje kaas toe over de croissantjes en laat ze daarna ongeveer 20 minuten bakken in de oven. Klaar zijn je heerlijke croissantjes!

Croissantjes met spinazie en feta
BENODIGHEDEN:
– 1 blik mini croissantjes 
– Hand verse spinazie
– 50 g fetakaas
– Knoflook
– Peper
– Ei

WAT TE DOEN:
1. Zet de oven op 180 graden en snij de spinazie in kleinere stukken. 
2. Verkruimel de feta en voeg dit toe aan de spinazie. Pers vervolens een teentje knoflook en voeg dit ook toe. Roer hierna alles goed door elkaar heen.
3. Rol het deeg voor de croissantjes uit en snijd ze in driehoekjes en maak in elke onderkant een kleine snee. 
4. Leg nu het spinaziemengsel op het deeg en rol het op tot een croissantje.
5. Kluts het ei samen met wat peper en smeer dit vervolgens op de croissantjes.
6. Haal na 10 minuten de croissantjes uit de oven en je bent klaar om aan te vallen!

Pizza-croissants
BENODIGHEDEN:
– Blikje tomatenpuree
– Blik croissantdeeg
– Italiaanse kruiden
– Geraspte kaas
– Salami
– Ei

WAT TE DOEN:
1. Rol het deeg uit en snijd de croissantjes in driehoekjes. Maak in de zijkanten én in het midden van het deeg een sneetje zodat je het straks beter kunt oprollen. 
2. Verdeel de tomatenpuree over de croissantjes en smeer ze gelijkmatig uit.
3. Beleg hierna de croissantjes met een plakje salami en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Rol de croissantjes op en leg ze op de bakplaat.
4. Smeer de croissantjes in met wat ei en stroot er nog wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden overheen.
5. Laat de croissantjes in de oven voor 20 minuten op 200 graden en klaar is Kees!

Ga jij deze recepten proberen?

Bron: Mystaste.nl

Must reads 👀