DIY: circle scarf

Fashion door Redactie

Heb je ook soms dat je een heel leuk shirt hebt die je niet weg wilt gooien maar wel te klein is of gewoon niet meer mooi zit? Dan hebben wij hier de oplossing voor je. Je maakt van je shirt gewoon een sjaal!

Er zijn 5 stappen om van je shirt een sjaal te maken. We laten hieronder zien hoe je een circle sjaal maakt maar je kunt natuurlijk ook een gewone sjaal ervan maken.

Stap 1.

Leg je shirt op een tafel en knip het in 1 centimeter breedte af vanaf de zijkant. Zodat de slierten aan elkaar vast zitten. Zorg dat je ongeveer 16 ringen (slierten) eruit kan knippen. Zorg dat je wel nog een stuk stof overhoudt want dat heb je later weer nodig!

Stap 2.

Draai een sliert om je vinger tot het niet meer verder kan. Doe dit vervolgens bij elke sliert die je geknipt hebt. Leg ze dan even aan de zijkant tot je ze allemaal zo hebt.

Stap 3.

Zodat ze er vervolgens zo bij liggen. (let niet op de kat, haha!)

Stap 4.

Nu pak je het andere deel van de stof wat je nog over hebt van het shirt erbij. Je knipt het in stukjes touw (2 centimeter dik ongeveer) en draait dit om elk rondje. Zodat het eruit ziet zoals op het plaatje.

Stap 5.

Bij de laatste stap bind je elk rondje aan elkaar vast. Wil je dat het een circle sjaal wordt? Dan Bindt je de uiteindes ook aan elkaar vast. Wil je dat het een gewone sjaal blijft, dan laat je het zoals het is. Raad eens....je bent klaar!

Zie hier het resultaat:

Veel knip plezier!

Door Shelley

Bron: Cutoutandkeep.net