Lifestyle

Tiener overleden door het sprayen van deodorant

Je gebruikt het elke dag als middel om lekker te ruiken, maar voor Thomas Townsend heeft het voor zijn dood gezorgd. Het ging eindelijk wat beter met de tiener, maar helaas mocht het niet zo zijn. Na een grondig gerechtelijk onderzoek kwam naar buiten dat Thomas is overleden aan het sprayen van deodorant. Deodorant blijkt veel gevaarlijker dan je denkt…

Geen zorgen, als je deodorant op een normale manier gebruikt dan is er niks aan de hand. Toch blijft het schokkend dat je kan overlijden aan een product dat je elke dag gebruikt. Thomas Townsend, een tiener in de bloei van zijn leven, leeft niet meer dankzij het gebruik van deodorant. 

Zijn verhaal is wel een beetje bizar en tragisch. Thomas werd door de politie dood aangetroffen in een kamer met maar liefst 42 busjes deodorant om hem heen. Zijn moeder verklaarde later dat hij extreem veel deodorant gebruikte. “Hij stapte niet onder de douche, maar gebruikte in plaats daarvan een halve bus deodorant om fris te ruiken. Daarna deed hij nog wat aftershave op”. Thomas’ moeder wist niet dat dat hij zoveel deodorant busjes in zijn kamer had, maar het verbaasde haar niet aangezien hij een verzamelaar was. 

Het leven van Thomas was niet altijd even makkelijk. Hij woonde sinds vorig jaar in een kindertehuis en had daarvoor vijf jaar bij een pleeggezin gewoond. In die jaren ging het niet goed met Thomas, maar de laatste tijd ging het juist veel beter met hem. Hij maakte plannen voor de toekomst en wilde graag hoefsmid worden. 

Helaas mocht het niet zo zijn. Lijkschouwer Rachel Redman heeft vastgesteld dat het om een tragische en onopzettelijke dood gaat. ‘Thomas is tijdens een ongewoon ongeval overleden aan de gevolgen van gas’, staat er in het rapport. 

Schrik jij van het verhaal van Thomas? Wist jij dat deodorant zo schadelijk kon zijn? 

Bron