Beauty

11 nagellak fouten die jij maakt

3

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je net je nagels hebt gelakt, er nog eens naar kijkt en denkt: 'Ik had een professional moeten worden'. Maar helaas, na een uur zie je al dat er een stukje vanaf is geschraapt, gechipt of gebroken en weet je waarom jij nog studeert of een andere baan hebt. Maar, hier kan verandering in komen! Dit zijn namelijk de meest gemaakte fouten als het op nagels aankomt.

Deze fouten moet je niét meer maken:

1. Geen nagellak remover gebruiken
Natuurlijk gebruik je een remover om je nagellak te verwijderen, maar wist je dat je het ook moet gebruiken als je opnieuw gaat lakken? Door de remover worden je nagels vrijgemaakt van je natuurlijke oliën en dan hecht je nagellak beter.

2. Je nagelriemen uitdrogen
Die kleine stukjes vel en nagelriem naast je nagels die achter elk wollen kledingstuk blijven hangen, killing! Dit komt vaak door uitdroging van je nagelriem. Dit kun je voorkomen door de nagellak direct van je nagelriemen te verwijderen met een wattenstaafje als je het er per ongeluk op morst.

3. Ongepolijste nagels
Het is belangrijk om zo af en toe je nagels te polijsten. Niet alleen omdat je nagels er dan een stuk gladder en nieuwer uitzien, maar ook om oude resten definitief van je nagels te verwijderen. Ook kun je op die manier de oliën van je nagels verwijderen, voor wanneer je weer gaat lakken.

4. Nagellak eraf pulken
Wanneer je nagels toch al aan het chippen zijn, is het heel verleidelijk om de rest er ook af te trekken of pulken. Dit moet je alleen echt niet doen. Door het eraf te trekken, trek je ook de oppervlakte waaraan het gehecht is mee. Dit terwijl je nagellak remover er gewoon voor zorgt dat de lak oplost.

5. In twee richtingen vijlen
Door je nagels in twee richtingen te vijlen, creëer je wrijving tussen je nagellagen. Hierdoor kunnen ze los van elkaar komen, om vervolgens makkelijker af te breken. Vijl je nagels in één richting. Het vereist even wat oefening, maar dan blijven je nagels wel een stuk sterker.

6. Geen basecoat gebruiken
Een basecoat is absoluut essentieel als je nagellak gaat gebruiken. Niet alleen beschermt het je nagels van de kleuren die vrijkomen uit je nagellak, maar een goede basecoat helpt ook je nagels te verzorgen, voeden en versterken. Ook zit je nagellak gladder en blijft dus langer zitten.

7. Te veel nagellak gebruiken
Bij te veel nagellak in één keer, is het veel moeilijker om een laag te laten drogen en blijft je nagellak niet altijd netjes op de nagel alleen zitten. Het geheim is om je nagels als volgt te lakken. Zorg ervoor dat je genoeg op je kwastje hebt om drie keer te strijken: één keer in het midden en één keer links en rechts.

8. Te gehaast lakken
Dit geldt eigenlijk voor alle lagen van je nagellak, maar vooral voor de lagen die doorzichtig zijn. Vaak zijn we daar net wat makkelijker mee, omdat je die ‘toch niet ziet’. Als je nagellak eenmaal droog is, zie je het vaak juist wel. Je nagellak ‘krimpt’ namelijk een beetje en dat kun je dan zien bij de randen.

9. Niet de hoek om lakken
Als je wilt voorkomen dat je nagellak snel gaat chippen, moet je eens voorzichtig proberen om de nagellak ook op het deel van je nagel te lakken dat je afknipt of vijlt. Hierdoor verklein je de kans dat er makkelijk lucht tussen je lak en je nagel komt en dus een stuk afbreekt.

10. Ongeduldig drogen
Als je niet lang genoeg wacht om de eerste laag te drogen, is dat funest voor het eindresultaat. Hoe langer je wacht tussen twee lagen, hoe langer je eindresultaat zal blijven zitten. De oplosmiddelen in je nagels moeten namelijk nog oplossen, want dat zorgt ervoor dat je lak droogt.

11. Topcoat skippen
Hoewel je misschien denkt dat een topcoat de grootst mogelijke onzin is, zorgt het er wel degelijk voor dat je nagellak langer en beter blijft zitten. Ook kan een topcoat ervoor zorgen dat je een bepaalde finish creëert, zoals mat of glanzend. Dat is dus twee vliegen in één klap.

Als jij nu ook zin hebt om je nagels te lakken, vind je hier een aantal inspirerende nagellak designs. 

Hoe vaak lak jij je nagels? Heb je zelf nog een gouden tip?

bron, bron

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden bluexxy

    Wat me ook lijkt te helpen is voor of na het lakken van je nagels vaseline op je nagelriemen te smeren drogen ze minder snel uit

  • 3 jaar geleden Gathering

    Oh 9 vind ik wel een goeie!

  1. 1