News

Je raadt nooit wat mensen die veel emoji gebruiken gemeen hebben…

Lang leve emoji! Serieus, wat moeten we zonder de eenhoorn, hartjes ogen en pizzapunt? Of de de poepemoji die misschien eigenlijk niet eens een poepemoji is? Jep, emoji zijn een belangrijke manier om jezelf uit te drukken én om te communiceren. Maar wat blijkt? Als je een fervent gebruiker bent van emoj heb je iets gemeen met andere emoji verslaafden en je raadt nooit wat dat is…

Waarom zou je ‘dat kun je eigenlijk echt niet zeggen’ typen als je ook de aap emoji kunt gebruiken die zijn handen voor zijn ogen houdt? Anno 2016 zegt een emoji misschien wel meer dan 1000 woorden. Sterker nog, waarschijnlijk heb jij ook een gesprek lopen met iemand waarbij je ongeveer uitsluitend in emoji communiceert. Heb jij geen uitleg nodig als iemand in emoji-taal praat? Grote kans dat jij dan ook veel emoji gebruikt. Des te interessanter is dit onderzoek….

Er is onlangs onderzoek gedaan naar het gebruik van emoji. Want wat zegt het eigenlijk als je constant hartjes, katten en eet emoji stuurt om te communiceren met je vrienden en familie? Volgens onderzoek van Match.com betekent het dan dat jij en alle andere emoji liefhebbers seksueel actiever zijn dan mensen die weinig emoji gebruiken. Van de bijna 6000 respondenten had ruim 54% van de emoji gebruikers seks in 2014. Onder de niet-gebruikers was dat 31%. Wat ook grappig is, is dat mensen die meer emoji gebruiken vaker aan seks denken (40%). Maar waarom?


De grote vraag is wat dan de relatie tussen seks en emoji is. Eén van de onderzoekers legt uit dat de mensen die emoji gebruiken een persoonlijke touch aan hun berichtje willen geven, omdat je op dat moment niet face-to-face kunt praten en daarom niet je stem kunt gebruiken. Zo komen vrouwen die vaak de kus emoji gebruiken volgens het onderzoek sneller klaar als ze seks hebben met hun partner. Tot slot hebben emoji gebruikers niet alleen meer seks, maar gaan ze ook vaker op dates en willen ze trouwen in tegenstelling tot 30% van de mensen die geen emoji gebruiken. 

Wat vind jij ervan dat emoji gebruikers meer seks hebben?

Bron en bron

Must reads 👀