Fashion

DIY filmpje: sieradendoos

Laurence is gek op Do It Yourself en maakt voor Girlscene handige filmpjes waarin ze uitlegt hoe je zelf leuke dingen kan maken. Deze keer: een oorbellen-opberger van een chocoladedoos!

"Ik ben Laurence, 20 jaar en verslaafd aan knutselen, tekenen en alles daaromtrent. Ik studeer momenteel voor kleuterjuf en deze vaardigheden zijn in de job mooi meegenomen. Ik werk met goedkope spullen die je in de meest bizarre winkels kunt vinden. Vooral de Wibra, Action en Ava behoren tot mijn favorieten. Mijn motto is: Het hoeft niet duur te zijn om mooi te zijn. Als je vragen hebt mag je deze gerust stellen, ik zal er met plezier op antwoorden. Je kan mij dan contacteren via laurencesabbe@gmail.com. Op Girlscene zullen regelmatig mijn DIY filmpjes komen!"

-

-

Vanwaar komt mijn idee:
Het idee komt oorspronkelijk door mijn oma. Ze is een echte ‘snoepkont’ en heeft altijd lege dozen snoep liggen. Deze keer lag er een pralinedoos (die je op het filmpje ziet). Ik zag al meteen wat ik ermee kon maken en testte het uit, met succes!
 
Benodigdheden:
- Pralinedoos, te vinden supermarkten. (of bij je oma!)
- Witte verf en penselen
- Servetten
- Behangerslijm of gewone lijm (behangerslijm is wel een aanrader)
- Sterke gewone lijm (om het gaas mee vast te plakken)
- Breekmes
- Kippengaas of iets soortgelijks (zolang er genoeg gaatjes in zitten om de oorbellen achteraf door te steken)
- Dubbelzijdige plakband. Zorg wel dat het sterke plakband is.
- Oorringen: spreekt voor zichzelf
 
Tip
Je hoeft natuurlijk niet de methode met de servetten te gebruiken, je kan ook alles verven in de kleur die je ligt. Ik paste de servettentechniek toe omdat we deze vaak gebruiken in de kleuterklas. Het is heel makkelijk, snel en je hebt achteraf een mooi resultaat.


Succes!

 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved