Lifestyle

Waarom je deze zakjes nooit moet weggooien

22

Iedereen kent de zakjes, maar niemand weet waar ze eigenlijk voor dienen. Je vindt ze vaak in tassen of zelfs kleding en er staat met koeienletters 'do not eat' op. De meeste mensen gooien de zakjes in de prullenbak, want wat moet je ermee? Nou, heel veel nuttige dingen! De zakjes kunnen heel goed van pas komen in jouw dagelijks leven. Na het lezen van dit artikel gooi je deze zakjes nooit meer weg!

De zakjes zien er een beetje gevaarlijk uit omdat er met koeienletters 'do not eat' op staat, maar de inhoud is niet giftig (nu is dat natuurlijk geen groen licht om de inhoud te eten ;-)). In het zakje zit gedroogde silicalgel. Dit zijn vochtabsorberende kristallen die er niet alleen voor zorgen dat jouw nieuwe tas vrij van vocht blijft, maar ook op talloze andere manieren goed van pas komen. 

De zakjes kun je gebruiken om:

- Je smartphone te redden
Oh nee! Er is een glas water over je smartphone gevallen. De bekende bak met rijst wordt vaak toegepast om je smartphone te redden, maar een bak met silicagel is tien keer effectiever dan rijst!

- Foto's mooi te houden
Foto's zijn de meest dierbare herinneringen. Jouw babyfotoboek wil je ook aan jouw kinderen laten zien dus het is belangrijk dat deze foto's mooi blijven. Hier kan silicagel bij helpen. Leg silicagelzakjes in een bak met foto's en ze zullen droog en mooi blijven. 

- Make-up te beschermen
Doe een paar silicagelzakjes in je make-uptasje en jouw poedertjes zullen niet gaan samenklitten. 

- Vieze geurtjes tegen te gaan
Dat je goed je best hebt gedaan in de sportschool is een goed teken, maar minder fijn voor je sporttas en sportspullen. Doe na het hardlopen een paar silicagelzakjes in je sportschoenen of stop ze in je sporttas om vieze geurtjes te voorkomen. De zakjes absorberen het vocht en hierdoor hebben bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken geen kans.

- Handdoeken lekker te laten ruiken
Het voorgaande geldt ook voor badhanddoeken. Leg een paar silicagelzakjes tussen je stapel handdoeken zodat ze niet naar vocht gaan ruiken. 

- Je voorruit condensvrij te maken
Leg wat zakjes silicagel op het dashboard van je auto en na enkele dagen zal je merken dat de voorruit minder snel condenseert. In de winter kunnen ze er ook voor zorgen dat je voorruit niet aanvriest.

- Sieraden te laten glimmen
Vocht zorgt ervoor dat jouw (zilveren) sieraden dof en donker worden. Een paar silicagelzakjes vertraagt dit proces. 

Wist jij waar deze zakjes voor waren? 

Bron

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

22 reacties

 • 3 jaar geleden Louisa

  @Kim omdat de bron erbij staat, betekent het niet dat het goed is om klakkeloos een artikel over te nemen. Zelf klik ik nooit op bronnen en als er niks aangegeven wordt, denk ik dat de artikel gewoon van gs zelf is of dat ze ten minste een klein onderzoekje hebben gedaan en dus meerdere bronnen hebben...

 • 3 jaar geleden Kim

  de bron staat er toch gewoon bij jongens....

 • 3 jaar geleden CottonCandy

  Als het een goed artikel is, weet je toch al bijna honderd procent zeker dat het gestolen is van een andere site. Nog enkele jaren en girlscene is gewoon failliet en dat zal echt niet onze schuld zijn...

 • 3 jaar geleden sannexx

  *telefoon

 • 3 jaar geleden sannexx

  Bij het stukje over je teflon drogen staat dat je een bak rijst miet vervangen door een bak met die zakjes, ik denk alleen niet dat iemand zo veel zakjes heeft

 • 3 jaar geleden sab1511

  @xDepulso Ik raad aan om een adblock te installeren

 • 3 jaar geleden Emma Jansen

  Er staat absorberen maar moet het niet adsorberen zijn?

 • 3 jaar geleden thisismylife

  Heel leuk artikel. Ik las de reacties (ik begin altijd van onderen met reacties lezen) en ik dacht net dat het eindelijk een goed artikel was zonder gezeik, toen er een reactie was dat het artikel is gestolen. Mensen kinderen, ik begin girlscene langzaam aan te haten

 • 3 jaar geleden xDepulso

  Handig artikel! Ik vind het alleen echt kut dat er ineens een advertentie midden in het artikel wordt afgespeeld, ik schrok me rot. Jullie gaan sinds kort echt over de top met de reclame

 • 3 jaar geleden Bisous

  Handig artikel.

 • 3 jaar geleden Anaaa<3

  @Em je hebt gelijk! Viel me nog al op dat die twee regelmatig artikels van elkaar stelen. Want de ene keer post GS het eerder en de andere keer HLN. Maar Girlscene dit kan beter!

 • 3 jaar geleden Joana

  ik liet de zakjes altijd in mn makeuptasje zitten, gelukkig haha.

  verder ben ik het met gathering eens. jammer dat er zo veel artikels worden gestolen..

 • 3 jaar geleden Fighter

  Handig, nooit geweten waar die dingen voor waren! Wel jammer dat jullie weer wat gejat hebben...

 • 3 jaar geleden glitterbug

  leuk, totdat je de reacties leest.. hebben jullie alwéér een artikel gestolen?

 • 3 jaar geleden dreamxo

  Grappig, had geen idee wat ik met die dingen moest

 • 3 jaar geleden Gathering

  Erg goed artikel, jammer dat het gejat is maar oke. Goede manier om te laten zien dat jullie niet zelf goede content kunnen schrijven..

 • 3 jaar geleden VS:M:K

  Handig om te weten!

 • 3 jaar geleden Em

  Omg dit artikel komt gewoon van hln af! De tekstjes zijn iets korter en voor sommige woorden gebruiken jullie synoniemen maar het grootste deel is echt gewoon gestolen!

  Schaam jullie girlscene! zij kunnen jullie gewoon aanklagen en dan verlies je meer dan de lezeressen!

 • 3 jaar geleden Andreaaa

  Wat grappig! Ik had echt geen idee dat die dingen zo handig waren.

 • 3 jaar geleden Princess

  Wauw dat wist ik echt niet!

 • 3 jaar geleden stktje

  Eigenlijk wel handig

 • 3 jaar geleden saralovexxx

  leuk artikel, echt handig!

 1. 1