Lifestyle

Waarom je deze zakjes nooit moet weggooien

Iedereen kent de zakjes, maar niemand weet waar ze eigenlijk voor dienen. Je vindt ze vaak in tassen of zelfs kleding en er staat met koeienletters ‘do not eat’ op. De meeste mensen gooien de zakjes in de prullenbak, want wat moet je ermee? Nou, heel veel nuttige dingen! De zakjes kunnen heel goed van pas komen in jouw dagelijks leven. Na het lezen van dit artikel gooi je deze zakjes nooit meer weg!

De zakjes zien er een beetje gevaarlijk uit omdat er met koeienletters ‘do not eat’ op staat, maar de inhoud is niet giftig (nu is dat natuurlijk geen groen licht om de inhoud te eten ;-)). In het zakje zit gedroogde silicalgel. Dit zijn vochtabsorberende kristallen die er niet alleen voor zorgen dat jouw nieuwe tas vrij van vocht blijft, maar ook op talloze andere manieren goed van pas komen. 

De zakjes kun je gebruiken om:

– Je smartphone te redden
Oh nee! Er is een glas water over je smartphone gevallen. De bekende bak met rijst wordt vaak toegepast om je smartphone te redden, maar een bak met silicagel is tien keer effectiever dan rijst!

– Foto’s mooi te houden
Foto’s zijn de meest dierbare herinneringen. Jouw babyfotoboek wil je ook aan jouw kinderen laten zien dus het is belangrijk dat deze foto’s mooi blijven. Hier kan silicagel bij helpen. Leg silicagelzakjes in een bak met foto’s en ze zullen droog en mooi blijven. 

– Make-up te beschermen
Doe een paar silicagelzakjes in je make-uptasje en jouw poedertjes zullen niet gaan samenklitten. 

– Vieze geurtjes tegen te gaan
Dat je goed je best hebt gedaan in de sportschool is een goed teken, maar minder fijn voor je sporttas en sportspullen. Doe na het hardlopen een paar silicagelzakjes in je sportschoenen of stop ze in je sporttas om vieze geurtjes te voorkomen. De zakjes absorberen het vocht en hierdoor hebben bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken geen kans.

– Handdoeken lekker te laten ruiken
Het voorgaande geldt ook voor badhanddoeken. Leg een paar silicagelzakjes tussen je stapel handdoeken zodat ze niet naar vocht gaan ruiken. 

– Je voorruit condensvrij te maken
Leg wat zakjes silicagel op het dashboard van je auto en na enkele dagen zal je merken dat de voorruit minder snel condenseert. In de winter kunnen ze er ook voor zorgen dat je voorruit niet aanvriest.

– Sieraden te laten glimmen
Vocht zorgt ervoor dat jouw (zilveren) sieraden dof en donker worden. Een paar silicagelzakjes vertraagt dit proces. 

Wist jij waar deze zakjes voor waren? 

Bron